Πότε υποχωρεί ο καύσωνας – Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για την εξέλιξη του καιρού

Ανάσα δροσιάς αναμένεται να πάρουμε από την Τρίτη (23/7), όπως ανέφερε την Παρασκευή (19/7) ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, αφού ο καιρός αλλάζει.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook με ένα μετεωρολογικό διάγραμμα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έγραψε: «Σύμφωνα και με το “διάγραμμα της αλήθειας”, φαίνεται να προσεγγίζουμε μετά από πολύ καιρό τα κανονικά για την εποχή επίπεδα που είναι περίπου οι 35 βαθμοί κελσίου σε ό,τι αφορά στις μέγιστες θερμοκρασίες. Μάλιστα, αυτή η υποχώρηση του υδραργύρου θα συνοδευτεί και από έντονη αστάθεια, η οποία θα κάνει αισθητή την παρουσία της από το Σαββατοκύριακο (20-21/7), με μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες προς τα κεντρικά και βόρεια και με έμφαση τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες. Μεγάλη προσοχή στους κεραυνούς!»

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Ακολουθεί το “διάγραμμα της αλήθειας” για την πορεία της θερμοκρασίας όπου, από τις 23 του μήνα και στη συνέχεια, γίνεται έντονα φανερή η υποχώρηση του υδραργύρου πλησιάζοντας τους 35 περίπου βαθμούς (κόκκινη ευθεία), μια σχεδόν κανονική για την εποχή θερμοκρασιακή τιμή».

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
«Μερικά 24ωρα υπομονή θα πρέπει να κάνουμε σε ό,τι αφορά στο έντονο και παρατεταμένο κύμα ζέστης μιας και προς τα μέσα της νέας εβδομάδας φαίνεται ικανοποιητική πτώση του υδραργύρου όπου, σύμφωνα και με το “διάγραμμα της αλήθειας”, φαίνεται να προσεγγίζουμε μετά από πολύ καιρό τα κανονικά για την εποχή επίπεδα που είναι περίπου οι 35 βαθμοί κελσίου σε ό,τι αφορά στις μέγιστες θερμοκρασίες.

Μάλιστα, αυτή η υποχώρηση του υδραργύρου θα συνοδευτεί και από έντονη αστάθεια, η οποία θα κάνει αισθητή την παρουσία της από το Σαββατοκύριακο (20-21/7), με μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες προς τα κεντρικά και βόρεια και με έμφαση τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες.

Μεγάλη προσοχή στους κεραυνούς!

Ακολουθεί το “διάγραμμα της αλήθειας” για την πορεία της θερμοκρασίας όπου, από τις 23 του μήνα και στη συνέχεια, γίνεται έντονα φανερή η υποχώρηση του υδραργύρου πλησιάζοντας τους 35 περίπου βαθμούς (κόκκινη ευθεία), μια σχεδόν κανονική για την εποχή θερμοκρασιακή τιμή.

Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και όλους!»

Ο καιρός το Σάββατο (20/7) από την ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται με πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένεται κατά τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (20/7) στα δυτικά και στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Επίσης, όπως αναφέρει η ΕΜΥ, η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά τους 41. Ο υδράργυρος στα νησιά του Ιονίου, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη νότια Κρήτη θα αγγίξει τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36. Στην Αττική, πάντως, αναμένονται 39 και πιθανόν 40 βαθμοί Κελσίου, τη στιγμή που η θερμοκρασία στον νομό Θεσσαλονίκης θα φτάσει τους 38 με 39.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 29 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ και πρόσκαιρα, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος αν και, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οπότε στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 με 40 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 41 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο θα είναι η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΕΥΒΟΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά ορεινά.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στις Σποράδες έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 40 βαθμούς Κελσίου και στις Σποράδες έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.