Πανσέληνος του Ελαφιού: Πότε θα τη δούμε και πόσο θα διαρκέσει

Σύμφωνα με το Farmers’ Almanac, κάθε πανσέληνος του έτους συνδέεται με ένα συγκεκριμένο όνομα, το οποίο συχνά προέρχεται από τις φυλές των ιθαγενών της Αμερικής που χρησιμοποιούσαν τους κύκλους της σελήνης για να παρακολουθούν τις εποχές και τα σημαντικά γεγονότα.

Η πανσέληνος του Ιουλίου, γνωστή ως «Φεγγάρι του Ελαφιού» (Buck Moon), πήρε το όνομά της επειδή τη συγκεκριμένη εποχή του έτους τα αρσενικά ελάφια αρχίζουν να αναπτύσσουν νέα κέρατα.

Εκτός από τις ινδιάνικες ρίζες της, η πανσέληνος του Ιουλίου έχει επίσης αναφερθεί ως «Hay Moon» (Φεγγάρι του Σανού) και «Mead Moon» (Φεγγάρι του Υδρόμελου) από τους Ευρωπαίους, που σχετίζονται με την καλλιέργεια σανού και την παραγωγή υδρόμελου (αλκοολούχο ποτό το οποίο παράγεται από τη ζύμωση νερού με μέλι) κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ως η έβδομη πανσέληνος του 2024 και δεύτερη της καλοκαιρινής περιόδου στο βόρειο ημισφαίριο, το «Φεγγάρι του Ελαφιού» θα φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό μας από αύριο και για περίπου τρεις ημέρες, σηματοδοτώντας την τελευταία «κανονική» πανσέληνο πριν από την εμφάνιση τεσσάρων διαδοχικών υπερπανσελήνων.

Το «Buck Moon», σύμφωνα με τις φυλές ιθαγενών της Αμερικής, φέρει σημαντικό πνευματικό συμβολισμό, αντιπροσωπεύοντας την ανάπτυξη, την ανανέωση και τη μεταμόρφωση, όπως τα νέα κέρατα που αναπτύσσουν τα ελάφια.

Οι επόμενες πανσέληνοι του 2024

19 Αυγούστου: Φεγγάρι του Οξύρρυγχου
17 Σεπτεμβρίου: Φεγγάρι της συγκομιδής
17 Οκτώβριου: Φεγγάρι του κυνηγού
15 Νοεμβρίου: Φεγγάρι του κάστορα
15 Δεκεμβρίου: Ψυχρό φεγγάρι

enikos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.