Κατατέθηκε η σύμβαση συγχώνευσης των τραπεζών Attica Bank – Παγκρήτια

Χθες βράδυ, Παρασκευή 19 Ιουλίου, κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τη συγχώνευση των τραπεζών Attica Bank και Παγκρήτια Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο είχε τίτλο «Κύρωση της από 18.7.2024 Σύμβασης Συγχώνευσης και Επένδυσης μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία ‘THRIVEST HOLDING LTD’».

Όπως αναφέρεται στη σχετική αιτιολογική έκθεση, το εν λόγω νομοσχέδιο αποβλέπει στη «συνέχιση της ομαλής λειτουργίας της Παγκρήτιας Τράπεζας, καθώς και της Τράπεζας Αττικής (Attica Bank), στην οποία το Δημόσιο έχει ήδη επενδύσει σημαντικά».

Η έκθεση επίσης επισημαίνει πως η τράπεζα που θα προκύψει μετά τη συγχώνευση και την εξυγίανση των δύο παραπάνω τραπεζών «θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός πέμπτου τραπεζικού πυλώνα, ο οποίος θα διασφαλίζει την ύπαρξη ενός ανταγωνιστικότερου τραπεζικού περιβάλλοντος, επ’ ωφελεία των καταθετών, των καταναλωτών και των επιχειρήσεων».

Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί για επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Τρίτη, 23 Ιουλίου, ενώ πρόκειται να τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.