Πλειστηριασµοί: Ξανά στο σφυρί ο Ιππόδρομος στο Μαρκόπουλο

Περισσότεροι από 9.000 πλειστηριασµοί είναι προγραµµατισµένοι µέχρι το τέλος του έτους, µε “επώνυµες” οικογένειες και γνωστές επιχειρήσεις που κάποτε µεσουρανούσαν να αναµένεται να βρεθούν αντιµέτωπες µε το ηλεκτρονικό σφυρί. Πρόκειται για σφυριά που αφορούν κατοικίες, διαµερίσµατα, επαγγελµατικούς και βιοµηχανικούς χώρους.

Ο Ιππόδροµος στο Μαρκόπουλο

Το ακριβότερο σφυρί που παραµένει αναρτηµένο στην πλατφόρµα των ηλεκτρονικών πλειστηριασµών είναι εκείνο που αφορά το ακίνητο συνολικής έκτασης 1.000 στρεµµάτων στο Μαρκόπουλο, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ολυµπιακού Ιππικού Κέντρου και του Ιπποδρόµου.

Ειδικότερα, για τις 6 Νοεµβρίου 2024 έχει προγραµµατιστεί πλειστηριασµός εις βάρος του υπό εκκαθάριση Οργανισµού Διεξαγωγής Ιπποδροµιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ), µε την τιµή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στα 30,14 εκατ. ευρώ. Επισπεύδων του πλειστηριασµού είναι ο ειδικός εκκαθαριστής, ήτοι η εταιρεία ΕΥ. Το σφυρί αφορά ειδικότερα ένα ακίνητο, αποτελούµενο από δύο γεωτεµάχια που βρίσκονται στη θέση “Πούσι Μπάρτζη – Μερέντα”, επί της οδού Μαρκοπούλου, στον Δήµο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, συνολικού εµβαδού 1.071.724,93 τ.µ. κατά το κτηµατολόγιο και 1.067.484,95 τ.µ. κατά νεότερη τοπογραφική αποτύπωση.

Υπενθυµίζεται ότι στις 30 Ιανουαρίου 2024 η Ιπποδροµίες Α.Ε. ανακοίνωσε τη διακοπή της διοργάνωσης και διεξαγωγής ελληνικών ιπποδροµιών, µε άµεση ισχύ, καθώς –όπως προβλέπεται από τη Σύµβαση Παραχώρησης– ο µέσος πληθυσµός των εγγεγραµµένων στα µητρώα της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος (ΦΕΕ) ενεργών ίππων είναι κάτω από 300 κατά τα τελευταία δύο συνεχόµενα έτη. Επιπλέον, η εταιρεία άσκησε το συµβατικό δικαίωµά της να καταγγείλει τη Σύµβαση Μίσθωσης του Ιπποδρόµου Αθηνών στο Μαρκόπουλο. Όπως αναφερόταν στην ανακοίνωση, “το ακίνητο θα επιστραφεί επισήµως στον ιδιοκτήτη του (ΟΔΙΕ Α.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση) εντός δύο µηνών”.

Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου

capital.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.