Θρήνος για τον χαμό του Γιάννη Μανάτου που έχασε την ζωή του στο τροχαίο με το τουριστικό λεωφορείο

Συγκλονισμένη είναι όλη η Κέρκυρα από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Κυριακή και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 31χρονου Γιάννη Μανάτου.

Η τραγωδία σημειώθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής, όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, το τουριστικό λεωφορείο, με 18 Άγγλους επιβάτες, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε σε σταθμευμένη νταλίκα σε χώρο επιχείρησης μαρμάρων. Σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr, το μπροστινό μέρος του λεωφορείο σφηνώθηκε στο φορτηγό.

Φίλοι και συγγενείς δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το κακό που συνέβη. «Καλό ταξίδι καρδούλα μου, θα κοιτάς από ψηλά το αγγελούδι σου…» έγραψε στον σπαρακτικό αποχαιρετισμό της μια θεία του άτυχου 31χρονου.

Η κηδεία του άτυχου Γιάννη Μανάτου θα τελεστεί στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης στο χωριό Δάφνη.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν 3 Βρετανοί τουρίστες, επιβάτες του λεωφορείου, ένας άνδρας, μια γυναίκα και ένα παιδί που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Από τύχη δεν υπήρξαν και άλλα θύματα, καθώς το λεωφορείο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα σε δρόμο πολυσύχναστο, σε περίοδο κατά την οποία στο νησί υπάρχουν πολλοί τουρίστες.

Η γυναίκα αναμένεται να μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων για περαιτέρω εξετάσεις, ενώ ελαφρύτερα τραυματισμένοι είναι ο άνδρας και το παιδί που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Στην επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των τουριστών και του άτυχου οδηγού από το λεωφορείο συμμετείχε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ καθώς και ασθενοφόρα του νοσοκομείου και ιδιωτικών κλινικών.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σήμερα (21.07.2024), το μεσημέρι, στο 10ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Κέρκυρας- Παλαιοκαστρίτσας, δ.χ. λεωφορείο που οδηγούσε 33χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε σταθμευμένο ημιρυμουλκούμενο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον τραυματισμό 3 επιβαινόντων, εκ των οποίων ένας ανήλικος. Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου δυστυχήματος, διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.