Αυτό είναι το νέο κόλπο για να σε κλέβουν στην Εθνική Οδό – Πάνω από 2.000 οδηγοί πέφτουν θύματα

Ονομάζεται το «περουβιανό κόλπο» και έχει γίνει μάστιγα στους δρόμους της Ευρώπης.

Με τους αυτοκινητόδρομους της χώρας μας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης να έχουν γεμίσει με τουρίστες, οι επιτήδειοι σκέφτονται συνεχώς νέους τρόπους για να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστα θύματα.

Μετά την «ιρλανδική απάτη», όπου καλοντυμένοι εγκληματίες παρουσιάζονταν με πολυτελή οχήματα και παιδιά, ως δήθεν θύματα κλοπής ή βλάβης, ζητώντας λεφτά για να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, με την υπόσχεση ότι θα τα έστελναν πίσω, κάτι που φυσικά δεν γινόταν ποτέ, πλέον έχουν σκαρφιστεί έναν νέο τρόπο απόσπασης χρηματικών ποσών.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, ονομάζεται το «περουβιανό κόλπο» και πάνω από 2.000 άτομα το χρόνο πέφτουν στην παγίδα των «ελαφροχέρηδων». Μόνο φέτος ήδη την έχουν πατήσει 395 άτομα, με το συγκεκριμένο κόλπο να λαμβάνει διαστάσεις μάστιγας, ειδικά στις νότιες παραλίες της Γαλλίας και της Ισπανίας, με την καταλανική αστυνομία να έχει μάλιστα δημιουργήσει και μια ειδική μονάδα για την αντιμετώπιση αυτής της σπείρας.

Ο τρόπος δράσης των απατεώνων είναι απλός και φαινομενικά στηρίζεται στην καλή πρόθεση. Οι κλέφτες βρίσκονται πάντα σε ομάδες των δύο και κατά κύριο λόγο επιλέγουν αυτοκίνητα όπου βρίσκεται μόνο ο οδηγός. Αφού λοιπόν προσπεράσουν το όχημα, ξεκινούν να κάνουν χειρονομίες, κατεβάζοντας το παράθυρο και φωνάζοντας πανικόβλητοι, σαν να υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στο αυτοκίνητό και να θέλουν να ειδοποιήσουν τον οδηγό.

Στη συνέχεια προτρέπουν τον οδηγό να σταματήσει στη Λ.Ε.Α. για να δει το πρόβλημα, με τους περισσότερους να πανικοβάλλονται στην ιδέα ότι πράγματι συμβαίνει κάτι στο όχημά τους, και να ακολουθούν τη συμβουλή των κλεφτών. Μόλις κατέβει ο οδηγός από το αυτοκίνητο, είναι και η στιγμή που οι διακοπές του μετατρέπονται σε εφιάλτη.

Ενώ ο ένας από τους δύο απατεώνες «αναγκάζει» τον οδηγό να έρθει να δει τον πίσω τροχό και να κοιτάξει από κάτω για την υποτιθέμενη ζημιά, ο συνεργός του γλιστρά μέσα στο όχημα και κλέβει όλα τα προσωπικά αντικείμενα του θύματος.

Οι αρμόδιες αρχές προειδοποιούν τους οδηγούς να μην σταματούν και να καλούν την Άμεση Δράση, ενώ τονίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο.

carandmotor.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.