Στη Ραφήνα για πρώτη φορά η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στις 15:00 στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου Λυκείου Ραφήνας

Στη Ραφήνα, για πρώτη φορά στα χρονικά, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024, στις 15:00 το μεσημέρι το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Αναλυτικά η πρόσκληση αναφέρει:

Καλείστε στις 29/7/2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 μ.μ., σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Η συνεδρίαση, κατά τις προβλέψεις των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 167 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ. Α’/07-6-2010), όπως ισχύει, θα
πραγματοποιηθεί δια ζώσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου Ραφήνας, στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου (Ταχ. Δ/νση: Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, Ραφήνα Αττικής), με τα παρακάτω θέματα:

Β. Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

1. Έγκριση της 2ης Τροποποίησης του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2024.
(Συνεισηγητές ο Περιφερειάρχης κ. Ν. Χαρδαλιάς και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Τουμαζάτου)

2. Έγκριση της 3ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2024.
(Συνεισηγητές ο Περιφερειάρχης κ. Ν. Χαρδαλιάς και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Τουμαζάτου)

3. Λήψη απόφασης για κλείσιμο τραπεζικών λογαριασμών της Περιφέρειας Αττικής και μεταφορά υπολοίπων τους.
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Τουμαζάτου)

4. Α) Έγκριση του Πρακτικού 5/2024 της αρμόδιας Τριμελούς Επιτροπής Διενέργειας Διαπραγματεύσεων για θέματα της Δ/νσης Οικονομικών Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Περιφέρειας Αττικής και Β) Τροποποίηση της με αρ. 42/2024 σύμβασης της Περιφέρειας
Αττικής με την εταιρεία «QUALITY & RELIABILITY ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», αναφορικά με παράταση του χρόνου ισχύος έως και 02/10/2024.
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Τουμαζάτου)

5. Κήρυξη ως έκπτωτων των αναδόχων εταιρειών «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΙΑΜΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΠΕ» και «ΣΙΑΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ» από την εκτέλεση των με α/α 102 και 104 δρομολογίων μεταφοράς μαθητών της 2/2022 Πρόσκλησης.
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Τουμαζάτου)

6. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης ποσού 708.288,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%), για την αποψίλωση και καθαρισμό βλάστησης και εύφλεκτης ύλης από νησίδες πρανή και ερείσματα εκατέρωθεν οδικών αξόνων αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής για τα έτη 2025,2026 και 2027.
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Τουμαζάτου)

7. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την μεταφορά εξυπηρετούμενων των ιδρυμάτων: «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (ΠΕΚ-ΑΜΕΑ)» και της «ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ με δ.τ. ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΚΤΗ», για τη χρονική περίοδο φοίτησής τους – Σεπτέμβριο 2024 έως και Ιούλιο 2025, συνολικού ποσού 699.235,81€, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., δικαιώματος προαίρεσης 25% καθώς και αναπροσαρμογής του τιμήματος λόγω αλλαγής της τιμής καυσίμου έως 10%.
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Τουμαζάτου)

8. Έγκριση σκοπιμότητας για την προμήθεια απαιτούμενου συμπληρωματικού εξοπλισμού και προμήθεια υπηρεσιών θανάτωσης χοίρων, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης για την καταπολέμηση της Αφρικανικής Πανώλης των
Χοίρων και της εύρυθμης λειτουργίας των αρμοδίων Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δ. Αγγελάκη)

9. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη μετάβαση υπαλλήλων της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας της Περιφέρειας Αττικής στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας που έχουν επιβεβαιωθεί εστίες Πανώλης Μικρών Μηρυκαστικών, προκειμένου να συνδράμουν στην επιδημιολογική επιτήρηση των κτηνοτροφικών μονάδων της Θεσσαλίας.
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δ. Αγγελάκη)

10. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης πρασίνου Πεδίου Άρεως, Πλατείας Πρωτομαγιάς, Λόφου Εθνικής Αντιστάσεως και Αττικού Άλσους
(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μωραϊτάκη – Πικρού)

11. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή υπαλλήλου της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Πειραιώς & Νήσων στο 4ο Διεθνές Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Τεχνικής Γεωλογίας [4th European Regional Conference (EUROENGEO 2024)], που θα διεξαχθεί από τις 08 έως και τις 12 Οκτωβρίου 2024 στο Dubrovnik της Κροατίας.
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βουτσινάς)

12. Έγκριση παράτασης της προθεσμίας της σύμβασης «Υπηρεσία τεχνικού συμβούλου για το έργο “Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ”».
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βουτσινάς)

13. Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας για εργασίες που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση βλαβών γεφυρών αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής», προϋπολογισμού 496.000,00 €, (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), αναδόχου LM CONSTRUCTION Α.Κ.Τ.Ε.
(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κ. Μαρκουίζος)

14. Έγκριση για την λήψη προσωρινών μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας, στο πλαίσιο υπογειοποίησης εναέριου δικτύου Μέσης Τάσης στην περιοχή Πόρτο Γερμενό Βιλίων του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ.)
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Κλεάνθης)

15. Έγκριση για την λήψη προσωρινών μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας, για την κατασκευή του έργου «Υπογειοποίηση- Μετατόπιση Εναερίου Δικτύου Μέσης Τάσης μεταξύ Δ- 4180 & Δ-3005 λόγω οικοδομικών εργασιών» του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερεάρχης κ. Κ. Βαρελάς)

16. Έγκριση για την λήψη προσωρινών μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας επί της Λ. ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο του έργου «Κατασκευή δικτύου οπτικών ινών της εταιρείας Vodafone, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ελευσίνας και αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής».
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερεάρχης κ. Κ. Βαρελάς)

17. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου με τίτλο: «Κατασκευή και Λειτουργία Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) στη θέση “ΜΑΚΡΟΜΙΧΑΛΗ” του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου ισχύος 37,8 ΜW και των συνοδών τους έργων στους Δήμους Κύμης – Αλιβερίου και Καρύστου της Π.Ε. Εύβοιας, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στον Δήμο Μαραθώνος της Π.Ε. Ανατολικής
Αττικής, Περιφέρειας Αττικής». (ΠΕΤ:2404008811).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Σιάτρας)

18. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου με τίτλο: «Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Ισχύος 79,8 ΜW στις θέσεις “ΠΟΛΥΡΕΜΑ”, “ΛΟΓΚΑΚΙ”, “ΛΕΚΑΝΗ – ΞΕΡΟΠΟΥΣΙ” ΚΑΙ “ΛΥΚΟΥΡΔΙ” του Δήμου Καρύστου, Π.Ε. Εύβοιας, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των συνοδών του έργων στους Δήμους Καρύστου, Π.Ε. Εύβοιας, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Μαραθώνος, Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, Περιφέρειας Αττικής» (ΠΕΤ:2404005411).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Σιάτρας)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.