Καταγγελία από την Ομάδα Γυναικών Ραφήνας – Πικερμίου για ανασφάλιστη αυτοαπασχολούμενη μητέρα

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει την κατάπτυστη στάση του ΕΦΚΑ που με ευθύνη της κυβέρνησης αφήνει μία γυναίκα αυτοαπασχολούμενη να παραμένει ανασφάλιστη λόγω χρεών που δημιουργήθηκαν τα χρόνια της κρίσης, τη στιγμή που η ίδια γέννησε πριν 5 μήνες ένα κοριτσάκι που αντιμετωπίζει ηπατική ανεπάρκεια και χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση. Η ίδια η αυτοαπασχολούμενη μητέρα είναι η πιθανή δότρια για το βρέφος της, αλλά καθώς είναι ανασφάλιστη παραμένει εγκλωβισμένη με κίνδυνο της ζωή του παιδιού της.

Καταδικάζουμε την άρνηση του ΕΦΚΑ να προχωρήσει σε ρύθμιση των χρεών της νέας μητέρας με όρους που να μπορεί να ανταποκριθεί έτσι ώστε να παραμείνει ασφαλισμένη. Η άμεση ασφάλισή της μητέρας αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Καθώς η ίδια είναι πιθανή δότρια για το βρέφος της η ασφάλιση της είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η διαδικασία της μεταμόσχευσης και οι αναγκαίες εξετάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην νέα μητέρα που είναι αντιμέτωπη με την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που από τη μία πλευρά σφίγγουν τη θηλιά στις αυτοαπασχολούμενες με τα υπέρογκα χρέη και τους φόρους και από την άλλη καθιστούν την προστασία της μητέρας και του παιδιού ατομική-οικογενειακή υπόθεση για την οποία οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ να δώσουν άμεση λύση και να ενεργοποιήσουν την ασφαλιστική ικανότητα της νέας αυτοαπασχολούμενης μητέρας.

Ομάδα Γυναικών Ραφήνας – Πικερμίου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.