Ραφήνα: Οι ταινίες μέχρι την Τετάρτη (31/7) στο Σινέ Αελλώ – “Πάντα υπάρχει το αύριο”, “Τα μυαλά που κουβαλάς 2” & “Σιωπηλός Μάρτυς”

Από ΠΕΜΠΤΗ 25 Έως ΤΕΤΑΡΤΗ 31 Ιουλίου

ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ
C’E ANCORA DOMANI
Σκηνοθεσία: Πάολα Κολτελέζι.
Πρωταγωνιστούν: Πάολα Κολτελέζι, Βαλέριο Μαστραντρέα.
Διάρκεια: 118 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη – Κυριακή (21.15)

Η Ντέλια και ο Ιβάνο ζουν με τα παιδιά τους και τον άρρωστο πατέρα του Ιβάνο στη Ρώμη. Είναι 1946 και οι άνθρωποι στην πόλη προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στους σπόρους της ελευθερίας και τα ελλείμματα του παρελθόντος. Η Ντέλια είναι ο τύπος της γυναίκας-φροντίστριας που έχει μάθει να ζει με τον τυραννικό άντρα της. Η οικογένεια είναι ενθουσιασμένη με τον επικείμενο αρραβώνα της κόρης τους. Όμως όλα αλλάζουν όταν η Ντέλια λαμβάνει ένα μυστηριώδες γράμμα που την κάνει να ανακτήσει το κουράγιο της και να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή. Εμπνευσμένη από τις ιστορίες των γιαγιάδων και προγιαγιάδων.

Η Πάολα Κορτελέζι μας ταξιδεύει στην Ιταλία του ‘40, την οποία ανασυστήνει εντυπωσιακά, ισορροπώντας με μαεστρία μεταξύ δράματος και χιούμορ, και εκπλήσσοντας με ένα απρόσμενο τέλος που θα συζητηθεί. Όπως έχει πει, ήθελε να γυρίσει ένα φιλμ-φόρο τιμής στις νεορεαλιστικές ταινίες που εξιστόρησαν τη ζωή των Ιταλών εν μέσω φτώχειας κατά τη μεταπολεμική ανοικοδόμηση της χώρας. Γεμάτη μουσική, εμπνευσμένες εικόνες, και πρωταγωνιστές που έχουν τη στόφα του παλιού σταρ, η ταινία γοητεύει, κλείνοντας το μάτι στον σύγχρονο θεατή καθώς ενσωματώνει μερικές απρόσμενες πινελιές που προσδίδουν κάτι βαθιά μοντέρνο στον vintage χαρακτήρα της. Ίσως γιατί η Κορτελέζι, αγαπημένη Ιταλίδα ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτρια, καταφέρνει στην ταινία να μιλά ανάλαφρα για τα πιο σοβαρά ζητήματα, με ένα χιούμορ που δεν έχουμε συνηθίσει σε παρόμοια θέματα.

ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ 2
INSIDE OUT 2
Σκηνοθεσία: Κέσλι Μαν.
Διάρκεια: 100 λεπτά
Ώρα έναρξης: Δευτέρα (21.00) (Μεταγλωττισμένο)

Η μικρή Ράιλι μεγάλωσε – είναι πλέον έφηβη-και μέσα της γίνεται χαλασμός. Η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία, που χρόνια τώρα διευθύνουν μια επιτυχημένη επιχείρηση μεέσα στο μυαλό της, δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν, όταν εμφανίζεται το Άγχος.

Το 2015, το στούντιο της Pixar έκανε ξανά το θαύμα του, παραδίδοντας ένα από τα καλύτερα animation του 21ου αιώνα, όπου τα συναισθήματα της μικρής Ράιλι πήραν σάρκα και οστά, σε μια απίθανη περιπέτεια, που εντυπωσίασε με την ευρηματικότητά της. Τώρα, η Ράιλι μπαίνει στην εφηβεία και δίπλα στα γνωστά συναισθήματα, που κυριαρχούσαν στο πάνελ του μυαλού της, προστίθεται η Ανησυχία που παίρνει τα ηνία, εξοβελίζοντας την παλιά παρέα, η Ζήλια, η Αμηχανία και η γαλλοτραφής Ανία, η οποία συνεχώς με ένα κινητό στο χέρι εξαπολύει σπαρταριστές ατάκες με σνοπ ύφος. Η Ράιλι θέλει να γίνει αρεστή στις νέες της συναθλήτριες στο καλοκαιρινό camp, να διακριθεί στην ομάδα χόκεϊ και να βρει μια καινούργια παρέα, μιας και οι παλιές κολλητές της θα αλλάξουν σχολείο. Εκείνη φοβάται πως θα μείνει μόνη, οπότε η Ανησυχία προκειμένου να τα καταφέρει θα πετάξει από το πάνελ τη Χαρά, που μαζί με τη Σιχαμάρα, τον Φόβο τη Λύπη και τη Γοητεία θα πρέπει να κάνουν ένα τεράστιο ταξίδι μέσα στους λαβύρινθους του εγκεφάλου της, να ανασύρουν παιδικές μνήμες της, ή πράγματα που αγαπούσε και να φτάσουν στο θησαυροφυλάκιο των κρυφών της μυστικών, προκειμένου να τη βοηθήσουν να γίνει ο παλιός εαυτός της. Μέσα σε αυτή την πορεία ενηλικίωσης, και καθώς οι επιθυμίες και οι διαθέσεις της Ράιλι αλλάζουν με ταχύτητα φωτός, τα παλιά συναισθήματα αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως η μικρή τους φίλη μεγαλώνει και πως εκείνα πρέπει αναγκαστικά να δώσουν χώροσε νέες καταστάσεις, βρίσκοντας τον τρόπο να συνυπάρξουν.

Η Ρixar και ο Πιτ Ντόκτερ, που πλέον έχει αναλάβει χρέη παραγωγού, συνεχίζουν τη μελέτη του ανθρώπινου ψυχισμού με ένα διασκεδαστικότατο sequel, που παραμένει καίριο, διατηρεί το χιούμορ του και τις ανατρεπτικές του ιδέες. Ο ανερχόμενος Κέσλι Μαν στο σκηνοθετικό τιμόνι παραδίδει μία απολαυστική εξερεύνηση του κόσμου των εφήβων, που θα βοηθήσει μικρούς και μεγάλους να κατανοήσουν καλύτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο των σημαντικών αλλαγών.

ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΜΑΡΤΥΣ
REAR WINDOW
Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ.
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Στίουαρτ, Γκρέις Κέλι.
Διάρκεια: 112 λεπτά
Ώρα έναρξης: Τρίτη & Τετάρτη (21.15)

Ο φωτορεπόρτερ Τζέφρις, καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι λόγω ενός σπασμένου ποδιού, διασκεδάζει την ανία του, παρακολουθώντας τους γείτονές του μέσα από το παράθυρο του διαμερίσματός του στη Νέα Υόρκη. Σύντομα, η συνήθειά του μετατρέπεται σε εμμονή, όταν υποψιάζεται ότι ο Λαρς, ένας άνδρας που μένει απέναντι, έχει σκοτώσει τη σύζυγό του. Δεν έχει όμως αποδείξεις και κανείς δεν τον πιστεύει. Τότε, ζητάει από την αρραβωνιαστικιά του Λίζα και από τη νοσοκόμα του Στέλλα, να τον βοηθήσουν να εξιχνιάσει το μυστήριο της εξαφανισμένης. Οι δυο γυναίκες καταστρώνουν λοιπόν ένα σχέδιο για να παγιδεύσουν τον ύποπτο άνδρα.

Με τον Τζέιμς Στιούαρτ και την Γκρέις Κέλι σε ρεσιτάλ ερμηνείας, η υποψήφια για τέσσερα βραβεία Όσκαρ ταινία του Χίτσκοκ εξερευνά τα όρια της περιέργειας, της ιδιωτικής ζωής και των ηθικών φραγμών, με αποκορύφωμα ένα συναρπαστικό και γεμάτο αγωνία φινάλε. Πολλοί σκηνοθέτες έχουν προσπαθήσει να μιμηθούν τις τεχνικές που χρησιμοποιεί ο μετρ του σασπένς σε αυτό το θρυλικό πλέον φιλμ, όμως ελάχιστοι έχουν καταφέρει να γυρίσουν ένα φιλμ τόσο ολοκληρωμένο και αδιαμφισβήτητα κλασικό.

Ο Χίτσκοκ κατάφερε να διασκευάσει το αστυνομικό διήγημα του Κόρνελ Γούλριτς που είχε στα χέρια του σε κινηματογραφικό αριστούργημα το οποίο πολλοί περιλαμβάνουν στις καλύτερες ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ. Η σκηνοθεσία είναι πραγματικά υποδειγματική γιατί ο Χίτσκοκ πρώτον επιτυγχάνει τη δημιουργία μιας αγχωτικής ατμόσφαιρας έχοντας στη διάθεσή του μόνο τον περιορισμένο χώρο του δωματίου όπου βρίσκεται ο φωτογράφος και δεύτερον επειδή ο κεντρικός ήρωας έχει πολλές πτυχές. Η παρακολούθηση με τον τηλεφακό, αναπόφευκτα παραπέμπει σε ηδονοβλεψία, ενώ την ίδια ώρα, αυτή ακριβώς η «νοσηρή» παρακολούθηση μετατρέπει τον ηδονοβλεψία σε μάρτυρα ενός εγκλήματος, έτοιμο δε να αποτρέψει ένα άλλο. Ευφυές!

CINE ΑΕΛΛΩ
Ελ. Βενιζέλου 12 – Ραφήνα
Τηλ.: 2294023420

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.