Μάτι: Προβολή ταινίας μικρού μήκους της Ειρήνης Τζούλια, κόρης του Δημήτρη Τζούλια, θύματος της φονικής φωτιάς

Τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024, στις 21:00, στον κινηματογράφο ΡΙΑ στο Μάτι, Ποσειδώνος 20, θα προβληθεί η μικρού μήκους ταινία LUMEN της Ειρήνης Τζούλια, κόρης του Δημήτρη Τζούλια, ενός από τα 104 θύματα της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018, στην Ανατολική Αττική.

✓ •Μια βιωματική ταινία, που έχει διακριθεί, έως τώρα, σε αρκετές διοργανώσεις.
✓ •Μια αξιόλογη ταινία, που δημιούργησε η σκηνοθέτης και παραγωγός Ειρήνη Τζούλια, με πολλή δυσκολία και με τη συνδρομή, όσων την αγαπούν και την εμπιστεύονται.

Η σκηνοθέτης σπούδασε Θέατρο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου και Θεωρία του Κινηματογράφου στο Université Paris 3 (Master) και Université Paris 10 (PhD), με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του Ιδρύματος Ωνάση.
Το «Lumen» είναι η πρώτη της μικρού μήκους ταινία.Μιλώντας για την ταινία της αναφέρει : «23 Ιουλίου 2018. Στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής ξεσπά η 2η πιο φονική πυρκαγιά στην Ιστορία του 21ου αιώνα. H προσωπική απώλεια συντίθεται με την συλλογική καταστροφή, σε ένα ημερολόγιο εξαϋλωμένων τοπίων, θραυσματικών μαρτυριών και εικόνων που αναζητούν μετατραυματικά λίγο φως…»

✓ Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία θα συμμετέχουν η σκηνοθέτης κ. Ειρήνη Τζούλια, η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών θανόντων και Εγκαυματιών της 23ηςΙουλίου 2018, στην Ανατολική Αττική, κ. Σοφία Χαμηλοθώρη, ο ψυχολόγος συστημικός θεραπευτής κ. Κίμων Καλαμάρας και το μέλος του κλιμακίου Ψυχοκοινωνικής στήριξης της ΕΠΑΨΥ στην περιοχή του 2018, κ. Φώτης Βασιλόπουλος από την ΕΠΑΨΥ (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας). Συντονίζουν η Ιστορικός-Αρχαιολόγος, Φιλόλογος κ. Λίτσα Ρίζου και η Δημοσιογράφος κ. Έμυ Κροκίδη.

✓ Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 6η Μαύρη Επέτειο από τη φονική πυρκαγιά του 2018, οι Σύλλογοι, Εξωραϊστικός και Αθλητικός του Νέου Βουτζά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», υπό τη σκέπη του Συλλόγου Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών της 23ης Ιουλίου 2018, στην ΑνατολικήΑττική.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΘΑΝΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΥΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ 23ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018, ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
• ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΥ ΒΟΥΤΖΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
• ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΥ ΒΟΥΤΖΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.