Εγκρίθηκε το σχέδιο της συγχώνευσης Attica Bank – Παγκρήτια Τράπεζας από τα δύο διοικητικά συμβούλια

Εγκρίθηκε η συγχώνευση της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας στις συνεδριάσεις των δύο διοικητικών συμβουλίων που έλαβαν χώρα στις 26.07.2024.

Όπως αναφέρεται σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση της Attica Bank, η συγχώνευση με την Παγκρήτια Τράπεζα θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των σχετικών άρθρων και διατάξεων καθώς και την από 18.07.2024 συμφωνία μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Thrivest Holding.

Η συγχώνευση θα γίνει με λογιστική ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των υπό συγχώνευση εταιρειών και, ειδικότερα, με εισφορά των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της Παγκρήτιας Τράπεζας στην Attica Bank, όπως αυτά εμφανίζονται στον ισολογισμό μετασχηματισμού της Παγκρήτιας Τράπεζας με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2023 και όπως θα έχουν διαμορφωθεί μέχρι την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής είναι 0,0292156343836978 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Attica Bank για κάθε 1 κοινή ονομαστική μετοχή της Παγκρήτιας Τράπεζας, ενώ οι μέτοχοι της Attica Bank θα διατηρήσουν και μετά τη συγχώνευση τον ίδιο αριθμό των μετοχών που κατείχαν πριν τη συγχώνευση.

Τα ανωτέρω τελούν υπό τις αιρέσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης του Σχεδίου Συμβάσεως Συγχώνευσης από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των συγχωνευόμενων εταιρειών καθώς και της λήψης όλων των απαιτούμενων σύμφωνα με το νόμο αδειών και εγκρίσεων των αρμοδίων αρχών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία.

Εκ μέρους της Attica Bank, η εταιρεία UBS Europe SE ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και η δικηγορική εταιρία Ποταμίτης-Βεκρής, ως νομικός σύμβουλος, για τους σκοπούς της συγχώνευσης, και η ελεγκτική εταιρεία «PRICEWATERHOUSECOOPERS Α.Ε» ως εμπειρογνώμονας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Το επενδυτικό κοινό θα ενημερώνεται από την Τράπεζα για την εξέλιξη της διαδικασίας συγχώνευσης.

newsit.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.