Πώς η ΕΥΠ έφτασε στη σύλληψη του Σύρου αρχηγού κυκλώματος διακίνησης μεταναστών – Ταρίφα 5.000 € το άτομο

Από την άνοιξη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida, τα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, επεξεργάζονταν πληροφορίες σχετικά με τον 44χρονο Σύρο, εγκέφαλο κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών ενώ συμμετείχε και ο γιος του.

Πρόκειται για πρόσωπο, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, πολύ γνωστό στον χώρο αυτό, που διαφήμιζε «υπερπολυτελή» διακίνηση και το οποίο χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Αμπού Χαμζά».

Πώς δρούσε ο 44χρονος Σύρος με τον γιο του

Ήταν εκείνος ο οποίος συντόνιζε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, «παρατηρητές» σε σημεία που θα γινόταν η διακίνηση ενώ ο γιος του αναλάμβανε να συντονίσει τους οδηγούς των οχημάτων που θα παραλάμβαναν τα άτομα που διακινούνταν. Μάλιστα η ταρίφα έφτανε τις 4.500 με 5.000 ευρώ, καθώς η διακίνηση γινόταν είτε με ταχύπλοα είτε ακόμα και με θαλαμηγούς.

Ο 44χρονος μαζί με τον γιο του είχαν έρθει στη χώρα μας από τον περασμένο χειμώνα καθώς στα τέλη του 2023 είχε κάνει αίτηση ασύλου. Μέχρι τότε για τουλάχιστον 2 χρόνια, φέρεται να δραστηριοποιούνταν στα τουρκικά παράλια, διακινώντας από εκεί παράνομους μετανάστες προς την χώρα μας και συγκεκριμένα προς την Ρόδο.

Ωστόσο όταν αντιλήφθηκε ότι ίσως αποκαλυφθεί η δράση του αποφάσισε να έρθει στη χώρα μας. Η σύλληψη του έγινε σε βίλα στη Ρόδο, έπειτα από επιχείρηση του Λιμενικού, εκεί όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 16χρονος γιος του ενώ ανάλογη επιχείρηση έγινε και σε δύο safe houses εκεί όπου εντοπίστηκαν παράνομοι μετανάστες, διάφορα πλαστά διαβατήρια και έγγραφα.

iefimerida.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.