Μαρκόπουλο: Έκαναν διακίνηση κοκαΐνης σε κατάστημα με ταπετσαρίες!

Περισσότερες από 110 περιπτώσεις διακίνησης κοκαΐνης, σε μόλις 20 ημέρες έχουν πραγματοποιήσει τα έξι μέλη σπείρας που εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση ασφάλειας Δυτικής Αττικής, μετά από επιχείρηση στο Μαρκόπουλο. Τέσσερις από αυτούς συνελήφθησαν ενώ σε βάρος δύο ακόμη ατόμων, σχηματίστηκε δικογραφία. Μεγάλο μέρος της διακίνησης των ναρκωτικών γινόταν σε ένα κατάστημα με ταπετσαρίες επί της οδού Πάρνηθος, ενώ την κοκαΐνη την ανέφεραν ως “σουβλάκια”, “κρασί”, “ωμά”, “ψημένα” ή “πράμα”.

Ένας 43χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, φέρεται να ήταν ο αρχηγός της σπείρας. Ήταν το άτομο που λάμβανε τις αποφάσεις, έβγαζε…κοστολόγιο και συσκεύαζε τα φιξάκια με την κοκαΐνη. Υπαρχηγός ήταν ένας ομοεθνής του 41 ετών. Ήταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος με τις ταπετσαρίες που ουσιαστικά λειτουργούσε ως “βιτρίνα” για την διακίνηση των ναρκωτικών. Χρέη…διακινητή των ναρκωτικών ουσιών, είχε ένας 55χρονος και ένας 29χρονος οι οποίοι αποτελούσαν τον εκτελεστικό “πυρήνα” των ναρκεμπόρων.

Να κάνουμε “πάρτι” με κρασί

Τα μελη της σπείρας απέφευγαν να αναφέρουν την ονομασία του ναρκωτικού και την τιμή πώλησης του κατά τις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες. Παράλληλα χρησιμοποιούσαν τις φράσεις “50αρι”, “60αρι”, “70αρι” για να αναφέρουν την τιμή πώλησης ανά γραμμάριο κοκαΐνης, ενώ για την δωρεάν ποσότητα κοκαΐνης, χρησιμοποιούσαν την φράση ” κέρασμα”.

Μέλος 1: Θέλει να κάνουμε πάρτι … αααα…. με εβδομήντα μπορούμε;

Μέλος 2: Τι εβδομήντα;

Μέλος 1: Είναι, περίεργο ακούγεται το ξέρω.

Μέλος 2: Τι είναι αυτό εβδομήντα… δε κατάλαβα.

Μέλος 1: Θέλει να παραγγείλει μωρέ αυτό το κρασί το ωραίο, που έχει εβδομήντα ευρώ… εγώ του είπα εγώ ξέρω τα κρασιά με τα πενήντα, μου λέει πες στο φίλο σου μωρέ με εβδομήντα κάτι θα…. Θα μας πάρει καλό κρασάκι, να το γιορτάσουμε.

Ο παραπάνω διάλογος είναι ένας μόνο από τους δεκάδες που υπάρχουν στην δικογραφία της υπόθεσης και σχετίζεται με την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών. Σε έναν άλλον διάλογο, εμφανίζεται να επικοινωνεί ένα από τα μέλη της σπείρας με ένα πελάτη.

Πελάτης: Να σου πω. Έχω εβδομήντα.

Μέλος: Ναι.

Πελάτης: Μπορείς να βάλεις και εσύ λίγο πλάτη να κεράσεις να το κάνουμε ενάμιση;

Μέλος: Τι ενάμιση; Τι να κεράσω δηλαδή;

Πελάτης: Ρε φίλε, να βάλεις και εσύ μισό γραμμαριάκι, λίγο έτσι για το κέρασμα. Αντί για ένα να το κάνουμε ενάμιση.

Μέλος: Όχι ρε θα σου δώσω… μα τα έχει ο άλλος στάνταρ. Δεν μπορώ εγώ να βάλω κάτι, να προσθέσω κάτι. Αφού τα ’χει στάνταρ, σου γυρίζω το δεκάρικο πίσω.

Πελάτης: Ωραία. Έχω εβδομήντα, μου γυρίζεις ένα δεκάρικο, ντάξει;

Μέλος: Ε βέβαια, τι.

Η ανώνυμη πληροφορία και τα ευρήματα

Αφορμή για την επίχειρηση εξάρθρωσης του κυκλώματος, στάθηκε μια ανώνυμη πληροφορία που έφτασε στα στελέχη της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Δυτικής Αττικής. Ο “πληροφοριοδότης” ανέφερε πως ο 29χρονος που διαμένει στο Μαρκόπουλο παράγει και διακινεί ποσότητες κάνναβης.

Άμεσα ξεκίνησε η φυσική επιτήρηση μεταφορικών μέσων, προσώπων και χώρων, η μελέτη και ανάλυση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και περιεχόμενων συνομιλιών που προέκυψαν από άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου και η αξιοποίηση πληροφοριών από τις ανοιχτές πηγές του διαδικτύου και από τις εφαρμογές της ΕΛ.ΑΣ. Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που έχουν εκδοθεί με στοιχεία μη υπαρκτών προσώπων, χρησιμοποιούσαν μεταφορικά μέσα, η ιδιοκτησία των οποίων ήταν καταχωρημένη στα στοιχεία άλλων , ενώ για τις επικοινωνίες τους επέλεγαν διαδικτυακές εφαρμογές, όπως το viber. Κατά την επιχείρηση οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης, 8 αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα, ένα πιστόλι των 7,65mm, ένα περίστροφο και ένα πιστόλι ρέπλικα.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, τα τρία άτομα Αλβανικής υπηκοότητας, κρίθηκαν προφυλακιστέοι στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ ο 29χρονος Έλληνας, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης του στο τμήμα ασφαλείας του τόπου κατοικίας του, δύο φορές το μήνα και καταβολή χρηματικής εγγύησης.

thetoc.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.