Ολυμπιακοί Αγώνες: Σφοδρές αντιδράσεις για την αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου, από drag queens στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Η γαλλική Καθολική εκκλησία καταφέρθηκε εναντίον της παρωδίας την οποία χαρακτήρισε χλευασμό για τον Χριστιανισμό. «Δυστυχώς, η ίδια τελετή περιλάμβανε και σκηνές χλευασμού του Χριστιανισμού για τις οποίες λυπούμαστε βαθιά», ανέφερε σε ανακοίνωση η Καθολική εκκλησία της Γαλλίας.

Οι εικόνες με τις drag queens προκάλεσε σφοδρή κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τα καταδικαστικά σχόλια δημοσίων προσώπων από τις ΗΠΑ έως την Ιταλία και την Γαλλία. Οι σκηνές χαρακτηρίστηκαν από χρήστες ως «πρόκληση», «αντιχριστιανική», «ασεβής», «βλάσφημη».

Ο επίσκοπος Ρόμπερτ Μπάρον της Μινεσότα των ΗΠΑ κάλεσε τους καθολικούς να «κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί» ως απάντηση σε αυτό που αποκάλεσε «χυδαία παρωδία του Μυστικού Δείπνου».

«Προς όλους τους χριστιανούς του κόσμου που παρακολουθούν την τελετή #Paris2024 και αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από αυτή την drag queen παρωδία του Μυστικού Δείπνου, να γνωρίζουν ότι δεν μιλάει η Γαλλία αλλά μια αριστερή μειοψηφία έτοιμη για κάθε πρόκληση», ανέφερε η ακροδεξιά πολιτικός και ανιψιά της Μαρίν Λεπέν, Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν.

Ο Ιταλός πολιτικός, Ματέο Σαλβίνι, πρόσθεσε: «Η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων με την προσβολή δισεκατομμυρίων χριστιανών στον κόσμο ήταν πραγματικά μια πολύ κακή αρχή, αγαπητοί Γάλλοι. Απαίσιο».

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, ο οποίος υποστηρίζει για τον Λευκό Οίκο τον Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι η παρωδία του Μυστικού Δείπνου ήταν «εξαιρετικά ασεβής προς τους χριστιανούς».

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Γαλλικής Καθολικής Εκκλησίας:

«Ενόψει των αγώνων του Παρισιού το έργο «Ιερά Παιχνίδια» έχει κινητοποιήσει για σχεδόν τρία χρόνια πολλούς Καθολικούς που συγκεντρώθηκαν για να μοιραστούν τον αθλητικό ενθουσιασμό γύρω από τους αγώνες του Παρισιού, ένα υπέροχο γεγονός που διοργανώνει η χώρα μας.

Την περασμένη εβδομάδα, με χαρά διοργανώσαμε και την εναρκτήρια λειτουργία της Ολυμπιακής εκεχειρίας παρουσία πολλών θρησκευτικών, πολιτικών και αθλητικών προσωπικοτήτων.

Πιστεύουμε ότι οι αξίες και οι αρχές που εκφράζονται και διαδίδονται από τον αθλητισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες συμβάλλουν σε αυτή την ανάγκη για ενότητα και αδελφότητα που τόσο πολύ χρειάζεται ο κόσμος μας, με σεβασμό στις πεποιθήσεις όλων, γύρω από τον αθλητισμό που μας ενώνει και παράγει την ειρήνη στα έθνη και τις καρδιές τους.

Η τελετή έναρξης χθες, προσέφερε σε όλον τον κόσμο υπέροχες στιγμές ομορφιάς, χαράς, πλούσιες σε συναισθήματα παγκοσμίως.

Όμως, δυστυχώς, η ίδια τελετή περιλάμβανε και σκηνές χλευασμού του Χριστιανισμού για τις οποίες λυπούμαστε βαθιά.

Ευχαριστούμε τα μέλη άλλων θρησκειών που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους. Σήμερα, σκεφτόμαστε όλους τους χριστιανούς σε όλες τις ηπείρους του κόσμου που πληγώθηκαν από αυτές τις σκηνές. Πρέπει να καταλάβουν ότι η ολυμπιακή γιορτή εκτείνεται πέρα από τις ιδεολογικές προκαταλήψεις λίγων καλλιτεχνών.

Ο αθλητισμός είναι μια υπέροχη ανθρώπινη δραστηριότητα που ευφραίνει βαθιά τις καρδιές των αθλητών και των θεατών. Ο Ολυμπισμός είναι ένα κίνημα που υπηρετεί την πραγματικότητα της ενότητας και της αδελφότητας.
Θέση στον αγωνιστικό χώρο ας φέρει η αλήθεια, η παρηγοριά και η χαρά σε όλους.

Πάντως, το σκεπτικό των διοργανωτών ήταν να αναδείξουν την νυχτερινή ζωή του Παρισιού και ταυτόχρονα να αποδείξουν ότι η γαλλική πρωτεύουσα είναι ένας τόπος, ανεκτικότητας, ευχαρίστησης και ανατροπής. Από την άλλη, κάποιοι σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για αναπαράσταση κάποιου ιερού βιβλίου ή εικόνας αλλά ενός καλλιτέχνη που φαντάστηκε πώς θα ήταν ο μυστικός δείπνος».

enikos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.