Πώς αποκαλύφθηκε η εγκληματική δράση υπαλλήλων Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και δωροληψίας υπαλλήλων Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων Δημοσίου, από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Προηγήθηκε καταγγελία από 47χρονο υπάλληλο Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα ως υπεύθυνος βραχυχρόνιων μισθώσεων, σύμφωνα με την οποία δέχθηκε επίθεση, από άγνωστο δράστη στην αυλή της οικίας του, αρχές Ιουνίου του έτους 2024, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ύστερα από κατάλληλη προανακριτική έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, διακριβώθηκε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται -2- υπάλληλοι Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων Δημοσίου και ένας ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας, ενώ σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, του Νόμου για τα όπλα και της δωροληψίας υπαλλήλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 3 Ιουνίου περίπου στις 07:40, ένας με 19χρονος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προσέγγισε πεζός τον προαύλιο χώρο του σπιτιού του 47χρονου υπαλλήλου Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου. Όταν εκείνος βγήκε από το σπίτι του, ο 19χρονος τον προσέγγισε και τον χτύπησε βίαια στο πίσω μέρος του κεφαλιού του με ένα σφυρί, προκαλώντας του επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ο 47χρονος αμέσως μετά την επίθεση που δέχθηκε, μετέβη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «ΚΑΤ», όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει θλαστικά βρεγματικά τραύματα και διαγνώσθηκε με κάκωση κεφαλής με άμεση πλήξη από βαρύ αντικείμενο. Από την διενέργεια της Ιατροδικαστικής εξέτασης διαπιστώθηκαν δύο συρραφέντα τραύματα εκ των οποίων το πρώτο στην βρεγματική χώρα και το δεύτερο στην ινιακή χώρα του κεφαλιού του. Επίσης, διαπιστώθηκε οίδημα και συνοδός εκχύμωση σε δάχτυλο του αριστερού χεριού του. Τα ανωτέρω τραύματα στο κεφάλι προκλήθηκαν μετά από πλήξη δια θλώντος οργάνου ενώ το οίδημα και εκχύμωση στο χέρι, προκλήθηκαν από θλων όργανο ή πρόσκρουση σε σκληρή επιφάνεια.

Ως προς το κίνητρο της επίθεσης, προέκυψε ότι ο 47χρονος, είχε ασχοληθεί με υποθέσεις μισθώσεων για τις οποίες είχαν παρουσιαστεί προβλήματα σχετικά τόσο με την απόδοση των ακινήτων μετά τη λήξη της διάρκειας μίσθωσης, όσο και με την πληρωμή του μισθώματος που είχε οριστεί. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μισθώσεις αφορούσαν: α) Ακίνητο στο νησί της Ζακύνθου για το οποίο ο χρόνος μίσθωσης είχε λήξει, β) Υπαίθριο χώρο στάθμευσης οχημάτων στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ο χρόνος μίσθωσης του οποίου είχε λήξει αλλά ο εκμισθωτής συνέχισε να το εκμεταλλεύεται και γ) Υπαίθριο χώρο στάθμευσης οχημάτων στην περιοχή του Αμαρουσίου και συγκεκριμένα αυτόν που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ανδρέα Παπανδρέου αρ. 6 και Διονύσου στο Μαρούσι, σημείο από το οποίο έφυγε πριν την επίθεση και επέστρεψε μετά από αυτή ο 19χρονος, του οποίου ο χρόνος μίσθωσης έληγε την 31-05-2024, ωστόσο παρουσίαζε απλήρωτες οφειλές.

Για τον λόγο αυτό, ο 47χρονος σε προγενέστερο χρόνο της επίθεσης είχε αποστείλει έγγραφο για παράδοση-παραλαβή του χώρου, με ημερομηνία εκτέλεσης την 05-06-2024, πράγμα το οποίο δεν εκτελέσθηκε λόγω της ανωτέρω επίθεσης. Επιπρόσθετα ο 47χρονος ανέφερε ότι, όπως είχε ενημερωθεί προφορικά από άλλους συναδέλφους του, ότι «κρυφοί ιδιοκτήτες» πίσω από τις εταιρείες που είχαν μισθώσει τους δύο ανωτέρω υπαίθριους χώρους στάθμευσης οχημάτων, βρισκόταν άτομα υπό στοιχεία (αναφέρονται ονόματα).

Τέλος, ανέφερε ότι την περίοδο που είχαν γίνει οι μισθώσεις των ανωτέρω ακινήτων, υπεύθυνη στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ήταν η (αναφέρεται όνομα), η οποία διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον (αναφέρεται όνομα).

Στο πλαίσιο της έρευνας αξιολογήθηκαν και αναλύθηκαν στοιχεία και δεδομένα που συλλέχθηκαν, από τα οποία προέκυψε ο αθέμιτος τρόπος δράσης σε θέματα βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων του δημοσίου, από τους -2- εμπλεκόμενους υπαλλήλους της συγκεκριμένης Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων του Δημοσίου.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε εσωτερικός έλεγχος σύμφωνα με τον οποίο εντοπίστηκε ανεπαρκής διαχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, αδυναμία πλήρους εφαρμογής της Διαγωνιστικής Διαδικασίας Ανοιχτού Τύπου, ενώ για τα έτη 2022 και 2023 εντοπίστηκαν εκδηλώσεις, για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί τιμολόγια και δεν έχουν εισπραχθεί έσοδα.

Χαρακτηριστικό της δράσης των εμπλεκόμενων υπαλλήλων, είναι η λήψη χρηματικών ποσών από φακέλους και τσάντες από τους μισθωτές σε δημόσιους χώρους.

Παράλληλα, διατάχθηκε και πραγματοποιήθηκε – λόγω κακής διαχείρισης των ακινήτων- εμπεριστατωμένος έλεγχος και από Ιδιωτική Εταιρεία, η οποία μεταξύ άλλων παρέχει και ελεγκτικές υπηρεσίες. Από την ανάλυση των αρχείων και από τον γενικότερο έλεγχο, προέκυψε μία λίστα από -34- συνολικά εκδηλώσεις, για τις οποίες εκτιμήθηκε η ύπαρξη διαφυγόντων κερδών, συνολικού ποσού -402.500- ευρώ.

Συνολικά από τις έρευνες σε οικίες και σε άλλους χώρους που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν –μεταξύ άλλων- και κατασχέθηκαν:

-7.500- ευρώ,
-1- ζευγάρι παπούτσια, τα οποία φόραγε ο δράστης της επίθεσης του ξυλοδαρμού,
-2- σφραγίδες, εκ των οποίων η μία ανήκει στην επίμαχη Εταιρεία, ενώ η έτερη σε Πολιτικό Μηχανικό,
πληθώρα εγγράφων –φορολογικών, αντιγράφων ιδιωτικών συμφωνητικών, δελτίων ταχυμεταφοράς, τιμολογίων κ.ά.-
-3- Ιδιωτικά Συμφωνητικά Παραχώρησης χώρου και μίσθωσης,
παραστατικό πληρωμής σε Τράπεζα,
έγγραφο παραχώρησης χρήσης,
αίτημα βραχυχρόνιας μίσθωσης,
-6- έγγραφα έγκρισης βραχυχρόνιας παραχώρησης χώρου, εκ των οποίων τα -3- άνευ αριθμού πρωτοκόλλου και
κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.