Η πρώτη δήλωση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου μετά την άσκηση δίωξης: Δεν έχω καταχραστεί ούτε 1 ευρώ

Σε δήλωση μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του, προχώρησε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος Άνθρωπος», επισημαίνοντας πως πληροφορήθηκε μέσω των δελτίων ειδήσεων και των ΜΜΕ για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε χθες (29/07) σε βάρος του.

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς και στην μητέρα του και τον γαμπρό του.

Σχεδόν 7 μήνες αφότου έγιναν γνωστά τα ευρήματα της Αρχής για το Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος βάσει των οποίων μεγάλο μέρος των χρημάτων που λάμβανε από δωρεές ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος άνθρωπος» κατέληγαν σε παικτικούς λογαριασμούς στοιχηματικών εταιριών, ο εισαγγελέας έκρινε πως οι τρεις έχουν τελέσει τις παραπάνω αξιόποινες πράξεις.

Με βάση τις κατηγορίες, η μητέρα του και ο γαμπρός του, διευκόλυναν τη δράση του Κ. Πολυχρονόπουλου καθώς από τους λογαριασμούς τους πέρασαν διάφορα ποσά προερχόμενα από τις δωρεές, που κατέληγαν στον ίδιο.

Το συνολικό ποσό που φαίνεται να πήγε σε στοιχηματικούς λογαριασμούς την περίοδο 2020-2023 όπως του αποδίδεται, αγγίζει τα 600.000 ευρώ.

Η δήλωσή του

«Μέσω των δελτίων ειδήσεων και των ΜΜΕ πληροφορήθηκα πως ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος μου, χωρίς ούτε εγώ ούτε οι συνήγοροί μου να έχουμε ενημερωθεί, ως τώρα, αρμοδίως. Όπως μάλιστα αναφέρεται στα σχετικά ρεπορτάζ, κατηγορούμαι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με μέλη την υπέργηρη, ηλικίας ογδόντα (80) ετών μητέρα μου και τον γαμπρό μου, βοσκό στην Αίγινα.

Από πλευράς μου είμαι πάντα εδώ, ουδέποτε κρύφτηκα, έχω παραδώσει στις Αρχές όλα τα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει πως η κατηγορία για εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες δεν αντέχει σε λογική, κριτική και νομική σκέψη και άποψη.

Η θέση μου δεν έχει αλλάξει από την πρώτη στιγμή. Δεν έχω καταχραστεί ούτε ένα Ευρώ από τα χρήματα της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος».

Ευθύς ως κληθώ από τις Δικαστικές Αρχές θα απαντήσω, για άλλη μία φορά, σε όλα όσα μου αποδίδονται, για να αποδειχθεί περίτρανα πως μπορώ να σας κοιτάζω με ψηλά το κεφάλι και καθαρό βλέμμα, όπως άλλωστε κάνω όλα αυτά τα χρόνια.

Υ.Γ. Προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη. Προαπαιτούμενο του κράτους δικαίου είναι να ενημερώνεται πρώτα ο κατηγορούμενος και μετά να γίνονται διαρροές.

Με σεβασμό και εκτίμηση».

enikos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.