Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ξεσπά η Δώρα Γκουντούρα – «Ένιωσα αδικημένη και αβοήθητη»

Τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα πήρε την Τρίτη (30/7) η Δώρα Γκουντούρα αφήνοντας πίσω της τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Μετά την άδικη ήττα και τον πικρό αποκλεισμό στην φάση των «8» από την Γαλλίδα Μανόν Απιτί Μπρουνέ, με την ελληνική πλευρά να έχει φρικτά παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα, η Ελληνίδα ξιφομάχος αποχώρησε από το Ολυμπιακό χωριό για να βρεθεί στα… πάτρια εδάφη.

Την ώρα της αναχώρησης, η πλειοψηφία της ελληνικής αποστολής την περίμενε για να την χαιρετήσει. Ένα ζεστό χειροκρότημα και πολλές αγκαλιές από συναθλητές της ήταν το πιο όμορφο κατευόδιο για το ταξίδι της πίσω στην Ελλάδα.

Η Δώρα, γιατί πλέον όλοι με το μικρό της όνομα θα την ξέρουμε, δεν έκρυψε τη συγκίνησή της και με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε αθλητές, προπονητές και παράγοντες που ήταν παρόντες για να της πουν το… à tout à l’heure (εις το επανιδείν, γαλλιστί).

«Ένιωσα αδικημένη και αβοήθητη»

Λίγο πριν από την αναχώρησή της, η Δώρα Γκουντούρα μίλησε για το τι συνέβη στον αγώνα με τη Γαλλίδα, αλλά και για τα συναισθήματα που της άφησε η όλη εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Ένιωσα αδικημένη κι αβοήθητη, όμως δεν θα αλλάξει κάτι. Ό,τι και να γίνει η ιστορία έγραψε δεν ξεγράφει. Εγώ είμαι 5η και εκείνη πρώτη. Δεν ξέρω αν αδικήθηκα επειδή ήταν η Γαλλίδα, δεν ξέρω αν τα λάθη ήταν εσκεμμένα… Εγώ προπονούμαι, παίζω τίμια. Είμαι βασισμένη στο fair play και θέλω να με αντιμετωπίζουν έτσι. Δεν μπορώ να ασχοληθώ με το αν ο διαιτητής ήταν αγχωμένος ή πληρωμένος. Στο σκορ αν και δεν πήραμε πόντους, ήμασταν κοντά. Στο τέλος, ζήτησα αναλυτικά βίντεο. Πάει, κοιτάζει και γυρίζει και λέει “καμίας”. Στην επόμενη φάση ζητάω πάλι βίντεο και πάλι μου λέει “καμίας”».

Για τις δηλώσεις που έκανε ο προπονητής της, Θανάσης Δελενίκας, που έκανε λόγο για «σκάνδαλο», η Γκουντούρα είπε: «Ήταν εκνευρισμένος και θυμωμένος. Τον δικαιολογώ, δεν γίνεται να παίζουν με τον κόπο μας, είχε δίκιο σε αυτό».

«Ξέρω ότι έχει συζητήσει με την Ομοσπονδία και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή», πρόσθεσε αναφερόμενη στην επιστολή διαμαρτυρίας που συνέταξε η ελληνική πλευρά για το αποτέλεσμα του αγώνα προς τη ΔΟΕ και τη Διεθνή Ομοσπονδία Ξιφασκίας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.