Cine Γέρακας: Οι ταινίες μέχρι την Τετάρτη (7/8) – “Deadpool & Wolverin” & “Τα μυαλά που κουβαλάς 2”

Από ΠΕΜΠΤΗ 01 Έως ΤΕΤΑΡΤΗ 07 Αυγούστου

DEADPOOL & WOLVERINE
Σκηνοθεσία: Σον Λέβι.
Πρωταγωνιστούν: Ράιαν Ρέινολντς, Χιου Τζάκμαν.
Διάρκεια: 127 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη, Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη (21.15)
Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή (22.45)

O Γουέιντ Γουίλσον περιφέρεται ως απλός πολίτης. Έχει αφήσει πλέον πίσω του τις μέρες του ως μισθοφόρος Deadpool κι εργάζεται ως πωλητής, αν και στην πραγματικότητα περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να ξεχωρίσει. Η ευκαιρία έρχεται, όταν ο πλανήτης αντιμετωπίζει μία υπαρξιακή απειλή, οπότε ο Γουέιντ πρέπει να ταξιδέψει στον χωροχρόνο και σε παράλληλα σύμπαντα, για να βρει τον ιδανικό σύμμαχο, που δεν είναι άλλος από τον στιβαρό Wolverine. Οι δυο τους πρέπει να αντιμετωπίσουν έναν γραφειοκρατικό μηχανισμό, που μπορεί να εξαφανίζει timelines και τους «κακούς», που θέλουν την απόλυτη εξουσία.

Η σύμπραξη δύο εκ διαμέτρου αντίθετων υπερηρώων -του φαφλατά Deadpool με το βέβηλο χιούμορ και του πάντα μετρημένου Wolverine, που αν και έγραψε τον επίλογό του στο «Logan», βρίσκει τρόπο να επιστρέψει- στην ουσία συμβολίζει και τη συγχώνευση δύο μεγάλων εταιρειών: της Disney και της Fox. H προσπάθεια αυτή που έχει διαφημιστεί ως το μεγάλο στοίχημα, που θα ανανέωνε το σύμπαν της ΜCU, καταλήγει σε έναν διασκεδαστικό φόρο τιμής σε δύο χαρακτήρες, που έχει την πλάκα του. Ο Σον Λέβι, ακολουθώντας τη λογική road movies, που παντρεύουν αταίριαστα δίδυμα, ενορχηστρώνει ένα χαβαλετζίδικο οδοιπορικό με καλές σκηνές δράσης και βλάσφημες ατάκες. Η ιδέα των πολλαπλών συμπάντων κάνει τους δημιουργός να εφευρίσκουν όρους, όπως «ιερό χρονολόγιο», που χρειάζονται μεγάλη ανάλυση, μόνο και μόνο στην ουσία για να δώσουν το πάτημα σε πολλούς υπερήρωες να κάνουν το πέρασμά τους. Ο Χιου Τζάκμαν έχει χιούμορ, οπότε δένει υποκριτικά με το φιλαράκι Ράιαν Ρέινολντς, χαρίζοντας μας μερικές απολαυστικές στιγμές.

ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ 2
INSIDE OUT 2
Σκηνοθεσία: Κέσλι Μαν.
Διάρκεια: 100 λεπτά
Ώρα έναρξης: Παρασκευή – Κυριακή (20.50)
(Μεταγλωττισμένο)

Η μικρή Ράιλι μεγάλωσε – είναι πλέον έφηβη-και μέσα της γίνεται χαλασμός. Η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία, που χρόνια τώρα διευθύνουν μια επιτυχημένη επιχείρηση μεέσα στο μυαλό της, δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν, όταν εμφανίζεται το Άγχος.

Το 2015, το στούντιο της Pixar έκανε ξανά το θαύμα του, παραδίδοντας ένα από τα καλύτερα animation του 21ου αιώνα, όπου τα συναισθήματα της μικρής Ράιλι πήραν σάρκα και οστά, σε μια απίθανη περιπέτεια, που εντυπωσίασε με την ευρηματικότητά της. Τώρα, η Ράιλι μπαίνει στην εφηβεία και δίπλα στα γνωστά συναισθήματα, που κυριαρχούσαν στο πάνελ του μυαλού της, προστίθεται η Ανησυχία που παίρνει τα ηνία, εξοβελίζοντας την παλιά παρέα, η Ζήλια, η Αμηχανία και η γαλλοτραφής Ανία, η οποία συνεχώς με ένα κινητό στο χέρι εξαπολύει σπαρταριστές ατάκες με σνοπ ύφος. Η Ράιλι θέλει να γίνει αρεστή στις νέες της συναθλήτριες στο καλοκαιρινό camp, να διακριθεί στην ομάδα χόκεϊ και να βρει μια καινούργια παρέα, μιας και οι παλιές κολλητές της θα αλλάξουν σχολείο. Εκείνη φοβάται πως θα μείνει μόνη, οπότε η Ανησυχία προκειμένου να τα καταφέρει θα πετάξει από το πάνελ τη Χαρά, που μαζί με τη Σιχαμάρα, τον Φόβο τη Λύπη και τη Γοητεία θα πρέπει να κάνουν ένα τεράστιο ταξίδι μέσα στους λαβύρινθους του εγκεφάλου της, να ανασύρουν παιδικές μνήμες της, ή πράγματα που αγαπούσε και να φτάσουν στο θησαυροφυλάκιο των κρυφών της μυστικών, προκειμένου να τη βοηθήσουν να γίνει ο παλιός εαυτός της. Μέσα σε αυτή την πορεία ενηλικίωσης, και καθώς οι επιθυμίες και οι διαθέσεις της Ράιλι αλλάζουν με ταχύτητα φωτός, τα παλιά συναισθήματα αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως η μικρή τους φίλη μεγαλώνει και πως εκείνα πρέπει αναγκαστικά να δώσουν χώροσε νέες καταστάσεις, βρίσκοντας τον τρόπο να συνυπάρξουν.

Η Ρixar και ο Πιτ Ντόκτερ, που πλέον έχει αναλάβει χρέη παραγωγού, συνεχίζουν τη μελέτη του ανθρώπινου ψυχισμού με ένα διασκεδαστικότατο sequel, που παραμένει καίριο, διατηρεί το χιούμορ του και τις ανατρεπτικές του ιδέες. Ο ανερχόμενος Κέσλι Μαν στο σκηνοθετικό τιμόνι παραδίδει μία απολαυστική εξερεύνηση του κόσμου των εφήβων, που θα βοηθήσει μικρούς και μεγάλους να κατανοήσουν καλύτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο των σημαντικών αλλαγών.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
CINE ΓΕΡΑΚΑΣ
Γαργηττού & Ευμένους
Τηλ.: 210 66.12.717

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.