Παλλήνη: Συνάντηση Αηδόνη με Δύο Γερακιώτες Πανευρωπαϊκούς Πρωταθλητές της Εθνικής Αποστολής Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων αθλητών

Δύο αθλητές- συνδημότες μας, μέλη της Ελληνικής Εθνικής Αποστολής Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων αθλητών, που μας έκαναν υπερήφανους με τις επιδόσεις τους, συνάντησε και συνεχάρη την Τρίτη 30 Ιουλίου 2024 ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης.

Ο λόγος για την Μαρία Φράγκου (αιμοκαθαιρόμενη – αθλήτρια στίβου) και τον Χριστόφορο Πολυδώρου (μεταμοσχευμένο – αθλητή στίβου), οι οποίοι συμμετείχαν στους 12ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων (European Transplant Sports Championships) που διεξήχθησαν 21-28 Ιουλίου 2024 στη Λισαβόνα.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης εξήρε τους αθλητές για τις διακρίσεις που έφεραν στη χώρα μας και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους σε κάθε προσπάθειά τους εντός και εκτός συνόρων: «Είστε παράδειγμα θάρρους, δύναμης και πηγή έμπνευσης για όλους μας. Tο πάθος και το πείσμα που επιδείξατε για να κατακτήσετε τις δικές σας κορυφές, αποδεικνύει ότι καθετί που φαίνεται αδύνατο, με σκληρή δουλειά στο τέλος μπορεί να γίνει κατορθωτό».

Η Μαρία Φράγκου συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αιμοκαθαιρομένων Αθλητών και αγωνίστηκε στα αθλήματα στίβου 3000 μ. Βάδην Γυναικών, 100 μ., Σφαιροβολία και Ρίψη Ελαστικής Σφαίρας κατακτώντας συνολικά τέσσερα χρυσά μετάλλια. Επιπλέον κέρδισε και την ύψιστη διάκριση της Καλύτερης Αιμοκαθαιρόμενης Αθλήτριας της Διοργάνωσης.

Ο Χριστόφορος Πολυδώρου συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μεταμοσχευμένων Αθλητών και αγωνίστηκε στα αθλήματα στίβου 100 μ., 200μ., 400μ. και Σκυταλοδρομία 4Χ100μ. κατακτώντας συνολικά δύο μετάλλια, ένα ασημένιο στα 400μ. και ένα χάλκινο στα 200μ. καθώς επίσης και μια 4 η θέση στα 100μ.

Και οι δύο τους είναι αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων «ΑΤΛΑΝΤΑΣ» που εδρεύει στο Δήμο Παλλήνης και συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα Γέρακα.

Στους συγκεκριμένους αγώνες συμμετείχαν περισσότεροι από 550 αθλητές από 27 Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι ήταν αιμοκαθαιρόμενοι αθλητές ή είχαν κάνει μεταμόσχευση ενός ή περισσοτέρων συμπαγών οργάνων. Η Εθνική Αποστολή αποτελείτο συνολικά από 27 αθλήτριες και αθλητές.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.