Ολυμπιακοί Αγώνες: Άνετα στους “8” ο Τσιτσιπάς – Τρεις προκρίσεις στα “κουπιά” – Ήττα στα προημιτελικά για Τσελίδη

Ο Ελλήνας τενίστας αν και δυσκολεύτηκε στο πρώτο σετ έδειξε σοβαρότητα στο δεύτερο και πήρε άνετα τη νίκη με 2-0 (7-5, 6-1) κόντρα στον Μπάες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τους Μπερνς (2-1 σετ) και Έβανς (2-0 σετ) απέκλεισε και τον Μπάες με 2-0 σετ (7-5, χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα και πήρε την πρόκριση για τους “8” του Ολυμπιακού Τουρνουά.

Στην επόμενη φάση ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει με το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα σε Νόβακ Τζόκοβιτς και Ντόμινικ Κέπφερ.

Κωπηλασία: Τρεις στις τρεις οι προκρίσεις στους τελικούς σήμερα (31/7) για τα ελληνικά «κουπιά»

Τα ελληνικά «κουπιά» έχουν συνηθίσει τους Έλληνες σε Ολυμπιακά μετάλλια και επιτυχίες από το 2004 στην Αθήνα έως σήμερα. Από τα τέσσερα συνολικά ελληνικά πληρώματα που βρίσκονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, τα τρία εξασφάλισαν σήμερα την πρόκριση στους τελικούς των αγωνισμάτων τους, ενώ ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Στέφανος Ντούσκος, διεκδικεί αύριο, Πέμπτη (1/8, 11:00π.μ.), αγωνιζόμενος στην 2η ημιτελική σειρά, την πρόκριση στον τελικό… για το απόλυτο τέσσερα στα τέσσερα της ελληνικής κωπηλασίας στην «Πόλη του Φωτός».

Σήμερα (31/7), πρώτες χρονικά εξασφάλισαν την παρουσία στον τελικό της δικώπου γυναικών οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου. Προκρίθηκαν ως 3ες της 1ης ημιτελικής σειράς με χρόνο 7:18.28 και την Παρασκευή, 2 Αυγούστου, στις 12:42 μ.μ. θα πάρουν θέση στον τελικό με στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Ως πρώτες της 1ης ημιτελικής σειράς στον τελικό της δικώπου γυναικών προκρίθηκαν οι Ύμκε Κλέβερινγκ και Βερονίκ Μέεστρ από την Ολλανδία (7:10.16). Ως δεύτερες οι Ιωάννα Βριντσεάνου και Ροξάνα Άνγχελ από τη Ρουμανία (7:14.53).

Εν συνεχεία, ακολούθησε η πρόκριση στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών των Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρου Γκαϊδατζή. Οι Έλληνες κωπηλάτες προκρίθηκαν ως 2οι της 2ης ημιτελικής σειράς με χρόνο 6:23.36. Ο τελικός θα διεξαχθεί την Παρασκευή (2/8) στις 13:02μ.μ. Ως πρώτοι της 2ης ημιτελικής σειράς, στην οποία μετείχαν οι Παπακωνσταντίνου/Γκαϊδατζής προκρίθηκαν οι Ιταλοί Στέφανο Όππο και Γκάμπριελ Σοάρες (6:22.85) και ως 3οι οι Νορβηγοί Λαρς Μάρτιν Μπένσκε και Ασκ Γιαρλ Τγιόεμ (6:26.62). Το ελληνικό πλήρωμα έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς τερμάτισε σε μικρή απόσταση πίσω από τους πρώτους Ιταλούς και στόχο έχει πλέον την κατάκτηση ενός μεταλλίου στον τελικό.

Οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού έγιναν το τρίτο ελληνικό πλήρωμα που εξασφάλισε τη συμμετοχή στον τελικό του αγωνίσματός του στην κωπηλασία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Τερμάτισαν δεύτερες στη 2η ημιτελική σειρά που μετείχαν, με χρόνο 6:57.90 και θα είναι παρούσες στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών την ερχόμενη Παρασκευή (2/8) στις 13:22 μ.μ. Ως πρώτες της 2ης ημιτελικής σειράς προκρίθηκαν στην καταληκτική κούρσα που θα κρίνει τα Ολυμπιακά μετάλλια οι Ρουμάνς Τζιανίνα Έλενα φαν Γκρόνινγκεν και Ιονέλα Λιβία Κόζμιουτς (6:56.65). Ως τρίτες εξασφάλισαν την παρουσία τους στον τελικό οι Αοίφε Κέισι και Μάργκαρετ Κρέμειν από την Ιρλανδία (6:59.72).

Πλέον, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ανυπομονούν για την αυριανή κούρσα του Γιαννιώτη σκιφίστα Στέφανου Ντούσκου στα ημιτελικά στις 11:00 αύριο (1/8), ο οποίος είναι φαβορί για παρουσία στην εξάδα του τελικού και εν συνεχεία… ευχή όλων είναι ν’ ακουστεί… πολλές φορές ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας στο Παρίσι.

Ο Τσελίδης ηττήθηκε στα προημιτελικά, αλλά ελπίζει για μετάλλιο μέσω του ρεπεσάζ

Ο σπουδαίος Έλληνας τζουντόκα δεν τα κατάφερε απέναντι στον Γάλλο Μαξίμ-Γκαέλ Ενγκαγιάπ Αμπού και θα διεκδικήσει πλέον το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο του αγωνίσματός του.

ertnews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.