Ολυμπιακοί Αγώνες: «Ένιωσα και είδα πράγματα που δεν πρέπει να σκεφτόμαστε», λέει αθλήτρια που κολύμπησε στον Σηκουάνα

Μετά το… σίριαλ με την καταλληλότητα των υδάτων στον Σηκουάνα, οι αθλητές του τριάθλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες κολύμπησαν και φαίνεται πως… αηδίασαν.

Ο ποταμός ήταν ακατάλληλος για 100 χρόνια ενώ προπονήσεις και εκδηλώσεις ακυρώθηκαν λόγω ρύπανσης. Ωστόσο, οι διοργανωτές διαβεβαίωσαν πως ο Σηκουάνας ήταν κατάλληλος για τους αθλητές και έγινε το τρίαθλο.

Η αθλήτρια από το Βέλγιο, Jolien Vermeylen δεν φάνηκε να εντυπωσιάστηκε από την κατάσταση του νερού στον Σηκουάνα.

Μιλώντας στο VTM μετά τον αγώνα, είπε: «Ήπια πολύ νερό, οπότε θα ξέρουμε αύριο αν είμαι άρρωστη ή όχι».

«Δεν έχει γεύση Coca-Cola ή Sprite, φυσικά. Καθώς κολυμπούσα κάτω από τη γέφυρα, ένιωσα και είδα πράγματα που δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ. Ο Σηκουάνας ήταν βρώμικος εδώ και εκατό χρόνια, οπότε δεν μπορούν να πουν ότι η ασφάλεια των αθλητών είναι προτεραιότητα. Αυτά είναι βλακείες!», ανέφερε.

Πήρε μέτρα για να μην αρρωστήσει

Η Vermeylen είπε πως πήρε όσα μέτρα μπορούσε για να μην αρρωστήσει μετά το κολύμπι στο ποτάμι.

«Αν ο αγώνας δεν είχε γίνει, θα ήταν ντροπή για τον οργανισμό, για το Παρίσι, για τη Γαλλία. Ήταν τώρα ή ποτέ, και δεν μπορούσαν να ακυρώσουν εντελώς τον αγώνα. Τώρα πρέπει απλώς να ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξουν πάρα πολλοί άρρωστοι αθλητές» είπε αρχικά.

«Πήρα προβιοτικά, ήπια το Yakult μου (προβιοτικό ρόφημα γάλακτος), δεν μπορούσα να κάνω περισσότερα. Είχα την ιδέα να μην πίνω νερό, αλλά ναι, απέτυχε. Όπως ακριβώς είχα την ιδέα να μην πέσω, αλλά απέτυχε κι αυτό», ανέφερε.

Αθλητής έκανε εμετό

Ο Καναδός Tyler Mislawchuk που συμμετείχε στο τρίαθλο, μόλις πέρασε τη γραμμή τερματισμού έκανε εμετό. Ο 29χρονος ήταν φανερά εξαντλημένος μετά την ολοκλήρωση της εξαντλητικής σε ενέργεια διαδρομής που περιελάμβανε κολύμπι 1,5 χιλιομέτρου, ποδηλασία 40 χιλιομέτρων και τρέξιμο 10 χιλιομέτρων.

Ο Mislawchuk, ο οποίος τερμάτισε στην ένατη θέση, εθεάθη να κάνει εμετό λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό του εξαντλητικού αγώνα.

 

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.