Θλίψη στην κηδεία του Πρίγκιπα Μιχαήλ– Παρόντες η τέως βασιλική οικογένεια και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Σε ηλικία 85 ετών πέθανε ο πρίγκιπας Μιχαήλ της Ελλάδας και της Δανίας, γνωστός για το λογοτεχνικό του έργο με το ψευδώνυμο Michel de Grece.

Ο Μιχαήλ, ο οποίος ήταν ο τελευταίος εναπομείνας εγγονός του βασιλιά Γεωργίου Α’ με καταγωγή από τον Οίκο των Βουρβόνων, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας. Επίσης ήταν ο πρώτος ξάδερφος του πρίγκιπα Φιλίππου, συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ και ο τελευταίος δισέγγονος του Χριστιανού Θ’ της Δανίας.

Το πρωί της Πέμπτης 1 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε σε κλίμα βαθιάς θλίψης η κηδεία του Πρίγκιπα Μιχαήλ στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α’ Κοιμητηρίου Αθηνών.

Όπως θα δεις στις φωτογραφίες, η σύζυγος του, Μαρίνα Καρέλλα, έφτασε στην εκκλησία φορώντας ένα λευκό κοστούμι, για να αποχαιρετήσει για πάντα τον άνδρα της ζωής της.

Ανάμεσα σε αυτούς θα που βρέθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο ήταν η τέως βασιλική οικογένεια, ο Παύλος με την Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος. ο Φίλιππος, η Αλεξία και η Θεοδώρα. Παρούσα στην κηδεία και η Μαρέβα Γραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Μαρίνα Καρέλλα

Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη

Μαρί Σαντάλ, Άννα Μαρία, Παύλος

Αλεξία

Φίλιππος – Νικόλαος

Πριγκίπισσα Ειρήνη – Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας

Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας

Ποιος ήταν ο πρίγκιπας Μιχαήλ

Ο πρίγκιπας Μιχαήλ γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου του 1939. Ο πατέρας του, ο πρίγκιπας Χριστόφορος της Ελλάδας και της Δανίας (1888-1940) ήταν ο πέμπτος γιος του Γεωργίου Α΄ και της βασίλισσας Όλγας, και κατά δυο δεκαετίες μικρότερος αδελφός του Κωνσταντίνου Α’.

Η μητέρα του Μιχαήλ, Φραγκίσκη της Ορλεάνης, ήταν κόρη του Ιωάννη από τον Οίκο των Βουρβόνων-Ορλεάνης (Maison de Bourbon-Orléans), δούκα του Γκιζ.

Σε ηλικία 25 ετών, έχοντας λάβει το πτυχίο του στις Πολιτικές Επιστήμες από πανεπιστήμιο της Ιταλίας, καταφθάνει στην Ελλάδα όπου και υπηρετεί για τέσσερα χρόνια στον στρατό. Εκείνη την περίδιο, διέμενε στο Τατόι.

Το 1965, ο Μισέλ ντε Γκρες ερωτεύεται σφοδρά και παντρεύεται την καλλιτέχνιδα Μαρίνα Καρέλλα και παραιτείται από τη διαδοχή του ελληνικού θρόνου. Το ζευγάρι απέκτησε δυο κόρες λίγα χρόνια αργότερα, την Όλγα γεννηθείσα το 1971 και την Αλεξάνδρα, γεννηθείσα το 1968.

tlife.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.