“Αρτο-αρμονία” από το Διαδραστικό Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα

Η Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα και το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου, με τη στήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, πραγματοποιεί το πρόγραμμα «Αρτο-αρμονία», που έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή τα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα με τη διαδικασία δημιουργίας του ψωμιού και κάποιων αντικειμένων/διακοσμητικών από ζυμάρι, μέσω ειδικών δραστηριοτήτων και εργαστηρίων.

Το πρόγραμμα προωθεί την εξοικείωση ατόμων με αναπηρία με τις κινήσεις του σώματος, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη καλλιτεχνικών δεξιοτήτων. Ταυτόχρονα, δίνει έμφαση στην πνευματική ανάπτυξη, τη χαλάρωση και την ελεύθερη δημιουργική έκφραση.

Πρώτος σταθμός της δράσης αποτέλεσε το Ίδρυμα Περιθάλψεως Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή με σύνδρομο Down της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Μαρία Κόκκορη» στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αθανάσιος Μαρτίνος 2».

Οι εθελοντές της Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα υλοποιώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθαίνω τα ζώα ζυμώνοντας» προσφέρουν μια εκπαιδευτική εμπειρία που συνδυάζει την εξερεύνηση της πλούσιας ελληνικής πανίδας με τη δημιουργική απασχόληση με το ζυμάρι.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.