Κορωπί: Εμπρησμό καταγγέλλουν κάτοικοι για την φωτιά στην Αγία Μαρίνα

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στο Κορωπί και συγκεκριμένα στη περιοχή της Αγίας Μαρίνας, ωστόσο θα πρέπει να περάσουν αρκετές ακόμη ώρες για να σιγουρευτούν οι πυροσβέστες πως έχουν σβήσει όλες οι πύρινες εστίες.

Ωστόσο, κάτοικοι μιλούν για εμπρησμό και αναφέρουν πως η φωτιά ξεκίνησε από σημείο το οποίο δε δικαιολογείται να ξεκινήσει φωτιά. Στη συνέχεια οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στη περιοχή έφεραν τη φωτιά «μια ανάσα» από σπίτια αλλά και από εταιρείες.

Σημειώνεται πως καλύτερη είναι η εικόνα της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στο Κορωπί, καθώς σύμφωνα με την πυροσβεστική το μέτωπο βρίσκεται σε ύφεση, με τις δυνάμεις κατάσβεσης να δίνουν μάχη με τις αρκετές διάσπαρτες εστίες.

Νωρίτερα μηνύματα του 112 κάλεσαν τους κατοίκους στο Μεγάλο Μετόχι και το Ξελαφτάκι να απομακρυνθούν προς την Αγ. Δημητρίου και την παραλίακή λεωφόρο, ενώ ενισχυμένες δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημειο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Κρωπίας αναφέρεται:

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου (περιοχές Κόντρα Κούκε και Μεγάλο Μετόχι)που ξεκίνησε στις 11:19 υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες (ριπές ανέμων 6-7 bf, ξηρή ατμόσφαιρα σε ημέρα με κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς 4) με άμεση ειδοποίηση από το Δημοτικό Πυροφυλάκιο”Κόντρες”.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης είχε άμεσα απευθείας επικοινωνίες με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ.Βασίλη Κικίλια, τον κ. Υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά, τους επικεφαλής του Π.Σ, της ΕΛΑΣ και με την αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής κα Βίκυ Καβαλλάρη που ήταν και παρούσα στην επιχείρηση κατάσβεσης. Ο Δήμαρχος Κρωπίας ζήτησε άμεσα την ενεργοποίηση του 112 για προληπτικές εκκενώσεις στο Μεγάλο Μετόχι και στο Ξελαφτάκι.

Στην μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν, ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ με επίγεια και εναέρια μέσα (αρκετά ελικόπτερα) που έκαναν στοχευμένες ρίψεις, μονάδα πυρόσβεσης από την Ρουμανία, όλη η πυροσβεστική δύναμη της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κρωπίας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κρωπίας, Δημήτριο Κιούση, τον αντιδήμαρχο Θοδωρή Γρίβα, τους αντιδημάρχους Ανδρέα Ντούνη και Σπυρίδωνα Κόλλια (που συμμετείχαν στους τομείς ευθύνης τους, δημοτικά δίκτυα ηλεκτρισμού και στις επιχειρήσεις εκκενώσεων και προστασίας κατοίκων και ζώων αντίστοιχα), ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παιανίας κ.Ισίδωρο Μάδη, δυνάμεις πολιτικής προστασίας Δήμων, Βούλας –Βάρης-Βουλιαγμένης και Σαρωνικού, η Περιφέρεια Αττικής και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ( έκαναν εκτροπές κυκλοφορίας, συμμετείχαν στις ασφαλείς εκκενώσεις κ.α)

Η φωτιά έκαψε μια ζώνη έκτασης 1.200 στρεμμάτων με ελαιόδεντρα φυστικιές και δασική βλάστηση αποφεύγοντας όμως καταστροφές σε οικίες παρά μόνο σε κάποιους αύλειους χώρους.

Ο Δήμος Κρωπίας ευχαριστεί θερμά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τις ηγεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛ.ΑΣ, τους εθελοντές και εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας Κρωπίας, των άλλων ομάδων των όμορων Δήμων, τον ΣΠΑΥ, την Περιφέρεια Αττικής και τους εθελοντές-κατοίκους που συνέδραμαν και βοήθησαν.

Τέλος, ενημερώνει τους κατοίκους των περιοχών της Αγίας Μαρίνας που γειτνιάζουν με τον τόπο της πυρκαγιάς ότι το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης μπορεί να έχει μειωμένη πίεση λόγω πλήρωσης των πυροσβεστικών οχημάτων και υδροφόρων που συνεχίζουν να επιχειρούν.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.