Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποσύρθηκε κλαίγοντας στα 46 δευτερόλεπτα η αντίπαλος της intersex πυγμάχου!

Η Άντζελα Καρίνι από την Ιταλία κλήθηκε να αντιμετωπίσει την intersex πυγμάχο Ιμάνε Χελίφ από την Αλγερία για το τουρνουά πυγμαχίας των Ολυμπιακών Αγώνων, με τον αγώνα να διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό αφού αποσύρθηκε μετά τις πρώτες δύο γροθιές που δέχθηκε.

Ήταν ένας αγώνας που προκάλεσε πολλές συζητήσεις πριν καν αρχίσει. Συζητήσεις που αφορούν στο αν ένα intersex άτομο με ανδρικά χρωμοσώματα, πρέπει να αντιμετωπίσει μια γυναίκα μέσα σε ένα ρινγκ.

Αυτοί που αποφασίζουν, τελικά, είναι της άποψης ότι έτσι πρέπει να γίνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, οπότε η Καρίνι μπήκε στο ρινγκ και έφυγε στα 46 δευτερόλεπτα. Δεχόμενη την πρώτη γροθιά αμέσως μόλις άρχισε η αναμέτρηση η Ιταλίδα πήγε στη γωνία της λέγοντας πως θέλει να αποσυρθεί.

Αυτό, τελικά, έγινε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, αφού δέχθηκε και δεύτερη γροθιά, με την ίδια να δηλώνει στη συνέχεια πως δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και ότι δεν θεωρεί ήττα αυτό που έγινε αφού κλήθηκε να αντιμετωπίσει άνδρα

 

Τι είναι intersex

Τα ίντερσεξ άτομα έχουν γεννηθεί με χαρακτηριστικά φύλου (γεννητικά όργανα, γονάδες, χρωμοσώματα ή ορμονικά προφίλ) τα οποία δεν αντιστοιχούν στην τυπική δυαδική αντίληψη του αρσενικού και του θηλυκού σώματος.

Ίντερσεξ είναι ένας όρος ομπρέλα, με τον οποίο περιγράφουμε ένα ευρύ φάσμα φυσικής σωματικής ποικιλομορφίας. Σε κάποιες περιπτώσεις, τα ίντερσεξ χαρακτηριστικά είναι ορατά στη γέννηση ενώ άλλοτε δεν γίνονται εμφανή πριν την εφηβεία. Κάποιες χρωμοσωμικές ίντερσεξ ποικιλομορφίες μπορεί να μην γίνουν καν αντιληπτές.

Με βιολογικούς όρους, το φύλο καθορίζεται από μια σειρά παραγόντων στη γέννηση, όπως:

τον αριθμό και τον τύπο των χρωμοσωμάτων φύλου,
τον τύπο των γονάδων – ωοθήκες ή όρχεις, ή ωοθηκόρχεις (γονάδες με μικτό ιστό)
τις ορμόνες του φύλου (την παραγωγή αλλά και την απόκριση του οργανισμού σε αυτές),
την εσωτερική αναπαραγωγική ανατομία (όπως η μήτρα στα θηλυκά) και
τα εξωτερικά γεννητικά όργανα

Οι άνθρωποι που έχουν χαρακτηριστικά φύλου τα οποία δεν είναι ολοκληρωτικά αρσενικά ή ολοκληρωτικά θηλυκά στη γέννηση είναι ίντερσεξ.

Κάποια παιδιά πιθανόν να έχουν γεννηθεί με ασαφή γεννητικά όργανα, ενώ άλλα να έχουν ασαφή εσωτερικά όργανα (όρχεις και ωοθήκες). Κάποια άλλα ίσως να μην γνωρίζουν ότι είναι ίντερσεξ εκτός αν υποβληθούν σε γενετική εξέταση, διότι μπορεί να μην παρουσιάζεται στο φαινότυπό τους.

newsbeast.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.