Πανσέληνος Αυγούστου 2024: Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στο Μουσείο Ακρόπολης

Μια αξέχαστη μουσική βραδιά θα απολαύσουν οι επισκέπτες του Μουσείου της Ακρόπολης, με φόντο την αυγουστιάτικη πανσέληνο και τον Παρθενώνα.

Πρόκειται για μια εκδήλωση με ελεύθερη για το κοινό είσοδο, ελληνικά και ξένα γνωστά τραγούδια για το φεγγάρι, καθώς και μουσική από τον κινηματογράφο. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί από το ιστορικό μουσικό σχήμα της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας. Το ίδιο βράδυ, θα λειτουργεί και το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024 στις 9 το βράδυ. Σημειώνουμε ότι, όπως και κάθε μέρα, το μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 9 π.μ. ως τις 5 μ.μ., ωστόσο, λόγω της πανσελήνου, το Μουσείο Ακρόπολης θα ανοίξει ξανά από τις 8 το βράδυ μέχρι και τα μεσάνυχτα. Το ίδιο ωράριο ισχύει και για το εστιατόριο του δεύτερου ορόφου.

Το «Μουσείο της Ανασκαφής» δεν θα έχει ειδικό εκτεταμένο ωράριο για την πανσέληνο.

Λίγα λόγια για τη Μπάντα

Η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας αποτελείται από αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, οι οποίοι είναι παράλληλα μουσικοί υψηλής επαγγελματικής κατάρτισης που έχουν φοιτήσει σε διάφορα ωδεία της χώρας και έχουν καταταγεί στην Πολεμική Αεροπορία μετά από εξετάσεις. Η Μπάντα συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού και ηγείται της παρέλασης των αποδήμων Ελλήνων που πραγματοποιείται στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Την μπάντα διευθύνει ο Επισμηναγός (ΜΣ) Αλέξανδρος Λιτσαρδόπουλος. Ερμηνεύουν: Σοφία Ζώβα (σοπράνο) και Άγγελος Μουσίκας (βαρύτονος).

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.