Γεμάτα αναχωρούν τα πλοία από το λιμάνι της Ραφήνας – Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, και ως είθισται, κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου.

Η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής είναι αυξημένη από νωρίς το πρωί ενώ και οι δρόμοι γύρω από αυτά παρουσίαζαν έντονη κινητικότητα χωρίς όμως να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Οι Κυκλάδες αποτελούν και φέτος την πιο δημοφιλή επιλογή για την πλειοψηφία των αδειούχων και τα πλοία προς αυτούς τους προορισμούς αναχωρούν με υψηλές πληρότητες.

Σήμερα (3/8) αναχώρησαν επιπλέον 26 δρομολόγια από τον Πειραιά, για Πάρο, Νάξο, Δονούσα, Αιγιάλη, Αστυπάλαια, Κατάπολα, Πάτμο, Λέρο, Κω και Ρόδο, ενώ 26 δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή απο το λιμάνι του Πειραιά, δείχνοντας ότι μπαίνουμε στην «καυτή» περίοδο του καλοκαιριού.

Την ίδια στιγμή, από τη Ραφήνα σήμερα από το πρωί, αναχωρούν 12 πλοία για Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Ίο, Σαντορίνη, την Άνδρο και το Μαρμάρι.

Από το λιμάνι του Λαυρίου έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Σάββατο 11 δρομολόγια προς Κέα, Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο, Καβάλα, Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Σύρο, Τήνο, Άνδρο και Κάρυστο, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν 10 δρομολόγια, προς τους ίδιους προορισμούς.

Η Τροχαία έχει ήδη λάβει έκτακτα μέτρα στις εθνικές οδούς, με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη ενώ παρατηρείται μποτιλιάρισμα σε πολλά σημεία των Εθνικών οδών προς Κόρινθο και Λαμία, ιδιαίτερα στα διόδια.

Στο μεταξύ, από 17/6 έως και 28/7 πραγματοποιήθηκαν 2.120 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 24 παραβάσεις για παράλειψη ενημέρωσης της αρμόδιας Αρχής σχετικά με μεταβολές των τιμών των εισιτηρίων και επιβλήθηκαν πρόστιμα. Οι έλεγχοι στο πλαίσιο παρακολούθησης των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων συνεχίζονται από το υπουργείο Ναυτιλίας μέσω των Λιμενικών Αρχών.

Οι έλεγχοι στο πλαίσιο παρακολούθησης των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων συνεχίζονται από το Υπουργείο Ναυτιλίας μέσω των Λιμενικών Αρχών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.