Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι πρώτες δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου μετά την πρόκριση στον τελικό – «Είμαι έτοιμος για ρεκόρ την Τρίτη»

Έτοιμος για νέο ρεκόρ δήλωσε ο πρωταθλητής Μίλτος Τεντόγλου, μετά το άλμα 8,32 μ. και την άνετη πρόκριση στον τελικό του μήκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

«Άμα έχει κόντρα άνεμο, δεν είναι εύκολο να κάνεις ρεκόρ. Αν στις 6 Αυγούστου με ευνοήσει ο καιρός μπορώ να κάνω και ρεκόρ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο σημερινό του άλμα, σημείωσε πως «για εμένα δεν ήταν κάτι να φτάσω στο 8,15» που ήταν το όριο της πρόκρισης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε με το «καλημέρα» ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι έτοιμος να διεκδικήσει το υψηλότερο σκαλί του βάθρου στον τελικό του αγωνίσματος.

Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση που ο Τεντόγλου κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της ερχόμενης Τρίτης (6/8, 21:15), θα γίνει ο -μόλις- δεύτερος αθλητής στην Ιστορία, που θα έχει δύο διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, μετά τον αξεπέραστο Αμερικανό, Καρλ Λιούϊς, ο οποίος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε τέσσερις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (1984, 1988, 1992, 1996).

cnn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.