Σαν σήμερα γεννήθηκε ο “Ζεν πρεμιέ” του Ελληνικού Κινηματογράφου, Ανδρέας Μπάρκουλης

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης, ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός που μάγεψε με το ταλέντο του το κοινό, γεννήθηκε σαν σήμερα στις 4 Αυγούστου του 1936. Ο αείμνηστος καλλιτέχνης άφησε την τελευταία του πνοή στις 23 Αυγούστου του 2016, σε ηλικία 80 ετών, στο νοσοκομείο Αγία Όλγα όπου νοσηλευόταν με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και καρδιακή ανεπάρκεια.

Ο «Ζεν πρεμιέ του Ελληνικού Κινηματογράφου» ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο του θεάματος το 1956 και κατά την διάρκεια της καριέρας του αγαπήθηκε από τον κόσμο και γνώρισε την επιτυχία τόσο στο κινηματογράφο, όσο και στο θέατρο και την τηλεόραση.

Από το 1957 έως και το 2002 έπαιξε σε περισσότερες από εκατό ταινίες, μεταξύ αυτών: «Ο Μιμίκος και η Μαίρη», «Το δόλωμα», «Τζένη Τζένη», «Κοινωνία ώρα μηδέν», «Βίβα Ρένα», «Μια τρελή τρελή σαραντάρα», «Η θεία μου η χίπισσα», «Κοντσέρτο για πολυβόλα», «Όλγα αγάπη μου» και «Κρίμα το μπόι σου».

Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο, είναι οι παραστάσεις: «Οθέλλος» και «Μιας πεντάρας νιάτα». Στη τηλεόραση, μεταξύ άλλων, εμφανίστηκε στις σειρές: «Το μυστικό του Άρη Μπονσαλέντη» και «Το γαλάζιο διαμάντι».

Η Finos Film, με την οποία ο Ανδρέας Μπάρκουλης είχε συνεργαστεί με επιτυχία, ετοίμασε ένα αφιερωματικό βίντεο για τον αείμνηστο ηθοποιό, το οποίο και δημοσίευσε στα προφίλ που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

enikos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.