Καιρός: Υποτροπικός αεροχείμαρρος έως τον Δεκαπενταύγουστο – Τι βλέπουν οι επιστήμονες

Σε τροχιά καλοκαιρινών διακοπών έχουν μπει οι πολίτες της χώρας καθώς αναχωρούν ανά εκατοντάδες προς τα νησιά προκειμένου να απολαύσουν μερικές ημέρες ανάπαυλας.

Όπως είναι λογικό, οι ταξιδιώτες ενημερώνονται και για τον καιρό που θα επικρατήσει κατά την παραμονή τους στους τουριστικούς προορισμούς που θα επισκεφθούν. Ο αναλυτής Θεοφάνης Χατζηγρίβας έκανε μια πρώτη ανάλυση για τον καιρό που θα επικρατήσει στη χώρα μας τον Δεκαπενταύγουστο κάνοντας λόγο για έναν υποτροπικό αεροχείμαρρο ο οποίος θα επηρεάσει την Ευρώπη και φυσικά και τη χώρα μας.

Όπως επισημαίνει ο καιρός δεν θα παρουσιάσει ιδιαίτερες μεταβολές έως τις 15 Αυγούστου με τη θερμοκρασία να διατηρείται ζεστή.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Όπως φαίνεται βάση της εικόνας που μας παρουσιάζουν όλα τα προγνωστικά μοντέλα, δεν περιμένουμε κάποια καιρική αλλαγή με βροχές αυτό το διάστημα. (τουλάχιστον σοβαρές ώστε να χαλάσουν κάποια σχέδια),σαν εκτίμηση.

Αντίθετα σταδιακά η θερμοκρασία θα πάρει τα πάνω της ξανά, σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αιτία φυσικά ο υποτροπικός αεροχειμαρρος, ο οποίος έχει διαθέσεις να ανέβει αρκετά ψηλά στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Στο άμεσο επόμενο διάστημα και μετά την πρόσκαιρη αλλαγή με τις αστάθειες στα ηπειρωτικά τα πράγματα θα ισορροπήσουν εκ νέου, κυρίως από την Τρίτη και μετά, και οποία θερμική αστάθεια θα περιορισθεί δυτικά της Πίνδου, και την Δυτική Μακεδονία. (θερμές ώρες),με πολύ μικρή πιθανότητα για επέκταση.

Όπως φαίνεται λοιπόν, δεν χρειάζεται άγχος για τους αδειούχους του 15 Αυγούστου ,αλλά και τους αγρότες, και περιμένουμε τα νεότερα για την πιθανή εξέλιξη του Καιρού, και αν θα αλλάξει σημαντικά , μετά από αρκετές ημέρες όμως».

flash.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.