Ντέμη Γεωργίου: Τι ψάχνει η Εισαγγελία για τον ξαφνικό θάνατο της πρώην παίκτριας του MasterChef

Σε τρεις… σταθμούς αναζητά η Εισαγγελία Πειραιά τα αίτια, για τον ξαφνικό θάνατο της πρώην παίκτριας του MasterChef Ντέμης Γεωργίου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 39 ετών από σηπτικό σοκ, στην Πάρο, όπου εργαζόταν σε γνωστό εστιατόριο.

Ο θάνατος της 39χρονης, προκάλεσε την παρέμβαση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πειραιά Ειρήνη Μαραγκάκη, καθώς μετά από σχετικό δημοσίευμα, ανέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θόδωρο Σακελλαρόπουλο, να διενεργήσει έρευνα, για τις αιτίες, που έπαθε σηπτικό σοκ κι έφυγε από τη ζωή η σεφ.

Σκοπός του εισαγγελέα, είναι να διαπιστώσει εάν υπήρξε καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του περιστατικού και ποιός έχει την ευθύνη, για τυχόν ολιγωρία.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί στο μεγάλο χρονικό διάστημα, που μεσολάβησε από την στιγμή που μπήκε η Ντέμη Γεωργίου στο νοσοκομείο Πάρου, μέχρι την ώρα που μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Η προκαταρκτική εξέταση, για τον εντοπισμό των αιτίων θανάτου της 39χρονης, θα ξεκινήσει από το Κέντρο Υγείας Πάρου, όπου νοσηλεύτηκε αρχικά η Ντέμη Γεωργίου και στη συνέχεια θα επικεντρωθεί στη διερεύνηση ευθυνών, για το σταθμό ανταπόκρισης, που είναι το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε την άτυχη γυναίκα στη Νίκαια.

Τέλος ο εισαγγελέας κ. Σακελλαρόπουλος θα διερευνήσει τις συνθήκες νοσηλείας της 39χρονης στο νοσοκομείο υποδοχής, δηλαδή το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, που ήταν και ο τελευταίος σταθμός στην πορεία θανάτου της 39χρονης.

Τα αδικήματα, που διερευνώνται είναι ανθρωποκτονία από αμέλεια και έκθεση από την οποία επήλθε θάνατος.

Ηδη ο εισαγγελέας έχει ξεκινήσει να λαμβάνει καταθέσεις ενώ παράλληλα έχει ζητήσει την απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών του ΕΚΑΒ με το νοσοκομείο Πάρου, καθώς και με το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, για να διαπιστώσει εάν υπήρξε καθυστέρηση στην ανταπόκριση.

Εάν από την έρευνα, που διενεργεί η Εισαγγελία Πειραιά, προκύψουν ευθύνες για το νοσοκομείο Πάρου, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, η οποία σε αυτή την περίπτωση έχει αρμοδιότητα.

Η Ντέμη Γεωργίου το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιουλίου έχασε τις αισθήσεις της, στην Πάρο όπου εργαζόταν. Αρχικά μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο κέντρο υγείας της Πάρου. Εκεί, οι γιατροί της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και την επόμενη μέρα μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα, όπου εισήχθη στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νικαίας και διασωληνώθηκε.

Οι γιατροί έδωσαν μεγάλη μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.