Ολυμπιακοί Αγώνες: Λύγισε στην αγκαλιά της Μιλλούση ο Λευτέρης Πετρούνιας

Ήταν δύσκολο για τον Λευτέρη Πετρούνια να συγκρατήσει τα δάκρυά του αντικρίζοντας στη μικτή ζώνη τη Βασιλική Μιλλούση. Είχε προηγηθεί η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον τελικό των κρίκων και τα συναισθήματα ης στιγμής ήταν πάρα πολύ έντονα για τον άρχοντα των μεταλλίων όταν η σύζυγός του έσπευσε να τον συγχαρεί για τη νέα λαμπρή σελίδα που έγραψε σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Συγγνώμη, την βλέπω πρώτη φορά μετά από 20 μέρες, όλα καλά» ομολόγησε πριν από τις δηλώσεις του ο Λευτέρης Πετρούνιας κι όταν σκούπισε τα δάκρυά του ανέλυσε τα όσα είχαν προηγηθεί.

«Ήρθα για αυτό αυτό ακριβώς το πράγμα. Έχω δουλέψει πάρα πολύ αυτά τα τρία χρόνια. Είχα ένα χειρουργείο και δεν είμαι πλέον 20 χρόνων, είμαι 33ων κι έχω υποχρεώσεις. Με κάνει χαρούμενο όμως. Στοχεύαμε σ’ ένα μετάλλιο. Ναι, στοχεύεις στο χρυσό, αλλά πρωταρχικός σκοπός ήταν να βρεθώ στο βάθρο, καθώς δεν έχει γίνει άλλη φορά στους κρίκους» ανέφερε ο μοναδικός γυμναστής με τρία ολυμπιακά μετάλλια στους κρίκους.

Ο ίδιος δεν χαρακτήρισε το πρόγραμμά του τέλειο, μολονότι έλαβε πολύ υψηλή βαθμολογία. «Εντόπισα κάποια λάθη, στις δύο κατακόρυφους που ήταν δέκα εκατοστά και δέκα εκατοστά. Θα μπορούσε να είναι ισοβαθμία με τον πρώτο» είπε, αναγνωρίζοντας πως «δεν πειράζει, είναι άξιοι αντίπαλοι και δύο, με κάνουν καλύτερο αθλητή και μένα».

«Αν δεν είχα όλη την Ελλάδα…»

«Αν δεν είχα την οικογένεια, την ομάδα μου, όλη την Ελλάδα, τίποτα δεν ήταν τόσο εφικτό όσο ήταν σήμερα. Τεχνικά ήμουν άρτιος, αλλά σήμερα ήταν η πρώτη προσγείωση που δεν έκανα βήμα απ’ όταν ήρθα στη Γαλλία. Είναι μια ένδειξη του πόσο το ήθελα» συνέχισε ο Λ. Πετρούνιας.

«Απόλαυσα αυτό το ταξίδι και χαίρομαι που τελειώνει μ’ ένα μετάλλιο. Στεναχωριέμαι για τον Σαμίρ που είναι φίλος μου. Θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση του. Στον τελικό ο ένα είναι οκτώ και ο οκτώ είναι ένα. Είναι θέμα της στιγμής και ποιος το ήθελε περισσότερο. Αν είχε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, ίσως ήταν στη θέση μου» τόνισε επίσης.

Ομολόγησε ακόμη πως «δεν έχω ξαναπροκριθεί επί πολλά χρόνια με έκτη θέση και ήθελε τρομακτική διαχείριση ψυχολογικά. Στοχεύαμε να προκριθώ με τη δεύτερη ή την πρώτη θέση για να μπω πριν από του Κινέζους. Κληρώθηκα τρίτος κι έπρεπε να μπω με καλή ψυχολογία μετά από δύο καλά σκορ προκειμένου να εξασφαλίσουμε το μετάλλιο. Ήταν πολύ κοντά όλα. Είναι ο μεγαλύτερος βαθμός που έχω πάρει εφέτος».

«Στο Λος Άντζελες θα είμαι 37, θα φτιάξουμε ασυναγώνιστο πρόγραμμα»

Για το τέλος ο Λευτέρης Πετρούνιας άφησε την είδηση: «Χαίρομαι που έκανα δύο λάθη, γιατί σημαίνει ότι μπορώ να πάω καλύτερα. Είμαι αθλητής αγώνα, έχω πιο πολύ άγχος στον προκριματικό απ’ όσο στον τελικό. Ο προπονητής μου πιστεύει πάρα πολύ σε μένα κι αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ. Οπωσδήποτε χρειάζομαι ένα καλό διάλειμμα για ν’ αφιερώσω χρόνο στην οικογένειά μου, όμως δεν σταματάει τίποτα εδώ.

Ο Αρμένιος είναι 37 ετών και είναι πολύ καλός και σταθερός. Στους επόμενους Ολυμπιακούς θα είμαι 37 και θα επιστρέψω. Ο κώδικας της γυμναστικής αλλάζει υπέρ μου κι όλα τα προγράμματα θα είναι πιο εύκολα για μένα που μεγαλώνω. Με μια καλή στρατηγική θα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που θα είναι ασυναγώνιστο».

tovima.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.