Αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε σε 5χρονο αγοράκι

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, παιδί 5 ετών από δάγκωμα σκύλου. Τη σοβαρή καταγγελία έκανε αρχικά στη «Ζούγκλα» η φίλη της οικογένειας του ανήλικου θύματος κ. Γιώτα Αναδόλου, η οποία μας ενημέρωσε για το πολύ σοβαρό περιστατικό που συνέβη την Τρίτη 30/7 στο Λιανοβέργι Ημαθίας, στο δήμο Αλεξάνδρειας.

Επισημαίνουμε ότι ο ανήλικος φέρει σοβαρά τραύματα, από την επίθεση του σκύλου, ο οποίος του επιτέθηκε και τον δάγκωσε ενώ έπαιζε αμέριμνος στην πλατεία του χωριού.

Ο επικίνδυνος σκύλος έχει εξαφανιστεί ενώ αναζητείται έως και αυτή την ώρα, προκειμένου να εξεταστεί από κτηνίατρο και να μπορέσει να δοθεί η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή στο παιδί.

Στην αναζήτηση εκτός από την οικογένεια του ανήλικου θύματος έχει πάρει μέρος και ολόκληρο το χωριό.

Τι λέει η γιαγιά του θύματος: «Το αυτί του παιδιού κρεμόταν από μία κλωστή»
Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με την γιαγιά του θύματος κ.Βέτα Ζαχοπούλου, η οποία μας περιέγραψε την επίθεση:

«Το παιδί έπαιζε αμέριμνο όταν του επιτέθηκε ο σκύλος. Τον δάγκωσε σοβαρά στο πρόσωπο και συγκεκριμένα στο αυτί. Με το δάγκωμα του διέλυσε τους τένοντες και το  αυτί κρεμόταν κυριολεκτικά από μία κλωστή. Κινδύνεψε σοβαρά η ζωή του παιδιού.»

Όπως μας είπε, τόσο ο Δήμος όσο και οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν παρέμβει αποφασιστικά στο μεγάλο θέμα της  μάστιγας των αδέσποτων ζώων, ενώ επιθυμία της οικογένειας είναι να δοθεί δημοσιότητα έτσι ώστε να σωθούν άλλα μικρά παιδιά που παίζουν στις πλατείες.

Η οικογένεια αυτή τη στιγμή περιμένει να βελτιωθεί η κατάσταση του παιδιού έτσι ώστε να μπορέσει να πάρει εξιτήριο και στη συνέχεια θα συνεννοηθεί με τον δικηγόρο για τα επόμενα βήματα, στο πλαίσιο της αναζήτησης ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.

  • Φωτό αρχείου

zougla.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.