Φωτιά στον Βαρνάβα: Στο νοσοκομείο δύο άνδρες με αναπνευστικά προβλήματα – Κάηκε ολοσχερώς όχημα της Πυροσβεστικής- Ανοιχτό το Δημοτικό Κατάστημα Γραμματικού

Δύο άνδρες άνω των 60 ετών διακομίζονται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στον Βαρνάβα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι δύο άνδρες εισέπνευσαν καπνό. Το ΕΚΑΒ είναι σε αυξημένη ετοιμότητα με ασθενοφόρα πέριξ της περιοχής.

Πριν λίγη ώρα  κάηκε ολοσχερώς όχημα της Πυροσβεστικής. Ευτυχώς από το περιστατικό δεν υπήρξαν τραυματισμοί καθώς οι Πυροσβέστες βγήκαν από το όχημα εγκαίρως και είναι σώοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iRafina.gr, η φωτιά κατευθύνεται τώρα προς την παραλία του Βαρνάβα

Από την άλλη πλευρά οι καπνοί έχουν πνίξει την λίμνη του Μαραθώνα

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο Καλέντζι και το Βόθωνα

Ανοιχτό το Δημοτικό Κατάστημα Γραμματικού – χώρος περίθαλψης και κλιμάκιο για τα ζώα συντροφιάς στο γήπεδο μπάσκετ του Γραμματικού

σχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και όλα τα μέσα που διαθέτει η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στον Βαρνάβα. Την αντιμετώπιση της φωτιάς δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν ως τώρα.

Λόγω της έκτακτης ανάγκης που έχει προκύψει στην περιοχή, το Δημοτικό Κατάστημα Γραμματικού έχει ηδη ανοίξει και θα παραμένει ανοικτό για όσο χρειαστεί.

Για την φροντίδα ζώων συντροφιάς διατίθεται ο χώρος του ανοικτού γηπέδου μπάσκετ στο Γραμματικό, όπου θα βρίσκεται και ειδικό κλιμάκιο για τη την περίθαλψη των ζώων.

Παρακαλούμε να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες του 112 των αρχών, να κινήστε με ασφάλεια και να προστατεύστε από τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς καθώς και από τους καπνούς.

Φωτιά στον Βαρνάβα: «Η κατάσταση είναι τραγική, μας έχει ξεφύγει» λέει στο enikos.gr ο Δήμαρχος Μαραθώνα

Όπως μετέφερε στο enikos.gr, ο δήμαρχος Μαραθώνος, Γιώργος Τσίρκας, «η κατάσταση είναι τραγική. Η φωτιά μας ξέφυγε, λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και κινείται προς την περιοχή Καλέντζι. Οι άνεμοι δεν μας βοηθούν καθόλου, καθώς οι ριπές των ανέμων είναι πολύ ισχυροί».

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.