Ξεκίνησαν τα εναέρια μέσα τις ρίψεις! Εκκενώθηκαν Πεντέλη, Ντράφι, Διώνη, Νταού, Αγ. Σπυρίδωνας, Δαμάρασι

Αδιανόητη εξέλιξη τα ξημερώματα της Δευτέρας, καθώς η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από την Κυριακή στον Βαρνάβα πλέον έχει περάσει στην Πεντέλη!

Η φωτιά κινείται με μεγάλη ταχύτητα λόγω των ισχυρών ανέμων και έχει μπει στο Πεντελικό όρος, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής λίγο πριν τις 06:00 «παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των δυνάμεων της πολιτικής προστασίας».

Τα μηνύματα του 112 μεταξύ τις 04:30 και τις 05.45 ήταν αλλεπάλληλα. Δόθηκε εντολή για εκκένωση σε Πεντέλη, Ντράφι, Διώνη, Νταού, Αγ. Σπυρίδωνα, Δαμάρασι, Ανατολή. Μετά την εντολή για εκκένωση της Πεντέλης, οι Αρχές αποφάσισαν να εκκενωθούν το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, το Νταού Πεντέλης καθώς και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414.

Λίγο πριν τις 06:00 ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση για τα πύρινα μέτωπα, ανέφερε ότι στην επιχείρηση παίρνουν μέρος 510 πυροσβέστες και πολλά εναέρια μέσα. Μάλιστα, ο κ. Βαθρακογιάννης έκανε λόγο για ένταση των ανέμων τις επόμενες ώρες.

Ανησυχία προκαλεί η πρόγνωση των μετεωρολόγων, οι οποίοι κάνουν λόγο για μεγάλη αύξηση της έντασης των ανέμων μετά τις 9:00 το πρωί της Δευτέρας.

Πάντως, όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι στο συντονιστικό στο Καπανδρίτι, όπου γίνεται επιχειρησιακός σχεδιασμός για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.