Αστυνομικός αποκαλύπτει: Γιατί αγγίζουν τα αυτοκίνητα όταν τα ελέγχουν

Μόνο τυχαίο δεν είναι το άγγιγμα των αστυνομικών στο πορτμπαγκάζ, όταν ακινητοποιούν ένα όχημα για έλεγχο.

Πρόκειται για μια εικόνα που συναντάμε συχνά στις ταινίες, ενώ απαντάται και σε βίντεο που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφορούν σε πραγματικά περιστατικά. Ένας αστυνομικός σταματάει ένα αυτοκίνητο και όσο προσεγγίζει τον οδηγό ακουμπάει το πορτμπαγκάζ του οχήματος με το δεξί του χέρι.

Η συγκεκριμένη συνήθεια έχει τις ρίζες της στις ΗΠΑ, αλλά πολλές φορές εντοπίζεται και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών κρατών.

Ελάχιστοι, ωστόσο, γνωρίζουν για ποιο λόγο προχωρούν οι αστυνομικοί στην εν λόγω κίνηση, με την απάντηση να έχει δοθεί από κάποιους βετεράνους υπηρέτες της αστυνομίας.

Όπως επισημαίνουν, με αυτό τον τρόπο αφήνουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα στο αυτοκίνητο, κάτι το οποίο ενδέχεται να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε περίπτωση ενός επεισοδίου με τον οδηγό ή άλλον επιβάτη του ακινητοποιημένου οχήματος.

Bloko troxaias 4

Στην περίπτωση, δηλαδή, που δεχθούν επίθεση, και ο δράστης διαφύγει με το όχημά του από το σημείο, τα δακτυλικά αποτυπώματα θα βοηθήσουν στην ταυτοποίησή του.

Σημειώνεται δε ότι το άγγιγμα δεν γίνεται σε οποιοδήποτε σημείο της θύρας του χώρου αποσκευών, αλλά σε ένα προκαθορισμένο, ώστε να καταστεί ευκολότερο των έργο εκείνων που θα αναλάβουν την διερεύνηση του συμβάντος.

Οι αστυνομικοί, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι το άγγιγμα του καπό εξυπηρετεί και έναν ακόμη λόγο: Προκειμένου να βεβαιωθούν ότι το πορτμπαγκάζ είναι κλειστό, και επομένως δεν κινδυνεύουν να πέσουν θύματα επίθεσης ενός ατόμου που -όσο ακραίο και αν ακούγεται- βρίσκεται εντός αυτού.

Μερικές φορές, μάλιστα, ο αστυνομικός πραγματοποιεί διπλό έλεγχο ασφαλείας αγγίζοντας με το χέρι του την οροφή του αυτοκινήτου ή την πόρτα όταν πλησιάζει για να μιλήσει με τον οδηγό.

carandmotor.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.