Κορωπί! Aμεση κατάσβεση της φωτιάς στην Προφάρτα με επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις

Στις 8.30πμ σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου 2024 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Προφάρτα Δήμου Κρωπίας ( Λ. Προσπάλτας) σε ημιορεινή περιοχή με χαμηλή θαμνώδη βλάστηση.

Άμεσα στο σημείο βρέθηκε πυροσβεστική δύναμη της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κρωπίας και κατόπιν συνεννοήσεως για την ιδιαιτερότητα της γεωμορφολογίας της περιοχής, της έντασης και της κατεύθυνσης της φωτιάς με εντολή του Διοικητή Π.Υ Κρωπίας, Δ. Μπατάλη στάλθηκαν εναέρια μέσα (2 ελικόπτερα και 2 αεροπλάνα).

Στο σημείο κατέφθασε και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κρωπίας Θοδωρής Γρίβας με πυροσβεστικό όχημα άμεσης επέμβασης επικεφαλής της δεύτερης ομάδας πυρόσβεσης του Δήμου Κρωπίας καθώς και οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Ντούνης και Γιώργος Γκίκας.

Ενισχύθηκε άμεσα η επιχείρηση κατάσβεσης με πυροσβεστικές δυνάμεις, της Π.ΥΚρωπίας, της Π.Υ Μαρκοπούλου, της πολιτικής προστασίας Δήμων, της Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης και του Σαρωνικού.

Τέλος, η επιχείρηση υποστηρίχθηκε από υδροφόρο όχημα του Δήμου Λαυρεωτικής καιαπό δύο μισθωμένα υδροφόρα της Περιφέρειας Αττικής.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο πριν εξαπλωθεί και η ζημιά εκτιμάται σε περίπου 30-40 στρέμματα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.