«Θέλω να πάρω ένα τηλέφωνο»: Τα τελευταία λόγια της αδικοχαμένης Νάντιας στους συναδέλφους της, πριν βρεθεί απανθρακωμένη

Μια γυναίκα είναι το πρώτο θύμα της φωτιάς που καίει στην βορειοανατολική Αττική για τρίτη ημέρα.

Η γυναίκα, η οποία εργαζόταν σε βιοτεχνία στο Πάτημα Χαλανδρίου, καθώς εγκλωβίστηκε στο κτήριο που κάηκε ολοσχερώς από το πέρασμα της φωτιάς.

«Χάσαμε τη φίλη τη Νάντια, χάσαμε μια πολύ καλή φίλη και συνάδελφο» δήλωσε στην ΕΡΤ γείτονας της επιχείρησης.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είπε «πώς δεν έφυγε, δεν μπορώ να καταλάβω. Εργαζόταν σε εμένα 20-25 χρόνια. Έχω 13-14 υπαλλήλους, είχαν σχολάσει οι περισσότεροι γιατί δεν είχε δουλειά. Κι εγώ τα έχω χαμένα, δεν ξέρω τι να σας πω, κι εγώ εκπλήσσομαι από ό,τι συνέβη».

Πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ θέλουν τη σορό της γυναίκας να εντοπίστηκε απανθρακωμένη στο μπάνιο της επιχείρησης όπου εκτιμάται ότι προσπάθησε να βρει καταφύγιο όταν αντιλήφθηκε ότι η φωτιά στο κτήριο είχε επεκταθεί.

Δύο συνάδελφοί της που ήταν στο κτήριο την ώρα που ξέσπασε εκεί η φωτιά φέρονται να έχουν περιγράψει ότι «εμείς είδαμε τις φλόγες και αρχίσαμε να τρέχουμε, πηδήξαμε από έναν φράχτη. Της λέγαμε “ελάτε, ελάτε” και αυτή μας είπε “θέλω να πάρω ένα τηλέφωνο”. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα είναι άνω των 60 ετών, αλλοδαπή και εργαζόταν στη βιοτεχνία κοντά στο νεκροταφείο της περιοχής, στην οδό Αναπαύσεως. Την ώρα της πυρκαγιάς όλοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης βγήκαν από το κτήριο και κατά την καταμέτρηση έγινε αντιληπτή η απουσία της, ωστόσο δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός της.

Το Πάτημα του Χαλανδρίου βρέθηκε από χθες το μεσημέρι (12.08.24) στο στόχαστρο της πύρινης λαίλαπας, με τους κατοίκους να βλέπουν σπίτια και περιουσίες να παραδίδονται στις φλόγες.

Η άτυχη 65χρονη εργαζόταν στη βιοτεχνία στο Χαλάνδρι, που έγινε στάχτη και αποκαϊδια, όπως καταγράφεται και στις παρακάτω φωτογραφίες του newsit.gr.

«Η Νάντια ήταν αστέρι, ένας άγιος άνθρωπος, πολύ καλή. Πιο πολύ στεναχωρήθηκα γι’ αυτήν, για το μαγαζί όχι τόσο, ήταν η κακιά στιγμή. Στην τουαλέτα την βρήκαν απανθρακωμένη. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έφυγε, ενώ έβλεπε τι γινόταν με τη φωτιά. Άδικα κάηκε. Ήταν μια χρυσή γυναίκα δεν θα ξαναβρώ σαν αυτήν», δηλώνει στο newsit.gr ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας.

Και συνεχίζει: «Ήταν γύρω στα 65 και καταγόταν από την Μολδαβία. Η τραγική ειρωνεία ήταν ότι σήμερα θα έφευγε και θα γυρνούσε τη Δευτέρα, αλλά δεν πρόλαβε να χαρεί λίγες μέρες ξεκούρασης.

Κανονικά θα σχολούσε στις 12.30 το μεσημέρι όπως και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Επειδή όμως η Νάντια δεν ήθελε να χάσει τα μεροκάματο από τις ημέρες που θα έλειπε, μου ζήτησε να δουλέψει λίγο παραπάνω για λίγες μέρες και να τα συμπληρώσει έτσι. Της είπα ότι δεν χρειάζεται, αλλά επέμενε. Ήταν δουλευταρού και τίμια, ένα αστέρι», περιγράφει.

«Η φωτιά ήρθε από το πάτημα Βριλλησίων και κατέληγε προς τα κάτω προς την Κλησθένους. Πήρε φωτιά το πεύκο και μετά το κλαδί έπεσε πάνω στην επιχείρηση και έγιναν όλα μπουρλότο. Επικρατεί ένα χάος όλα έγιναν κάρβουνο σε λίγα λεπτά», τονίζει.

Και καταλήγει: «Εγώ είχα φύγει από τη δουλειά, πήγα για ύπνο, δεν ήμουν εκεί. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν βγήκε έξω να φύγει αφού έβλεπε τι γινόταν».

“Θρηνούμε τον θάνατο της Νάντιας”

Ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας, στην οποία η γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ λέγοντας πως η 65χρονη δούλευε πάνω από 25 χρόνια στην επιχείρηση. Ο ίδιος δεν μπορεί να εξηγήσει για ποιον λόγο η γυναίκα δεν βγήκε από την επιχείρηση παρά τα μηνύματα για εκκένωση.

“Δεν ξέρω γιατί δεν έφυγε, ενώ όλοι οι άλλοι είχαν φύγει, δεν έχω λόγια”, είπε ο ιδιοκτήτης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.