Έσωσαν γατάκι με κάρπα και «φιλί της ζωής» μέσα από τις φωτιές – Συγκλονιστικό βίντεο

Ολόκληρες συνοικίες ακόμα και εντός του οικιστικού ιστού παραδίδονται στις φλόγες, από τη μέγα πυρκαγιά που ξεκίνησε στον Βαρνάβα και κατέκαψε τη βόρεια Αττική. Μαζί με τους πυροσβέστες, έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό για τη διάσωση της φύσης και των περιουσιών των συνανθρώπων μας, εκατοντάδες εθελοντές.

Ένας από αυτούς, είναι ο Νίκος Κωνσταντακόπουλος, ο νεαρός έφεδρος των Ειδικών Δυνάμεων, ενώ η εκπαίδευση που έχει λάβει, του επιτρέπει να επιχειρεί υπό αντίξοες, επικίνδυνες συνθήκες, και με οποιονδήποτε «εχθρό». Με κυριότερο στοιχείο και κινητήριο δύναμη, για αυτό, την ανθρωπιά.

Χθες το απόγευμα, στο πάτημα των Βριλησσίων επικρατούσε το χάος, με σπίτια και επιχειρήσεις να παραδίδονται στις φλόγες, και οι πυροσβέστες με τους εθελοντές να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα. Ξαφνικά, κι ενώ βρισκόταν σε ένα οικόπεδο που φλεγόταν, ο Νίκος έτυχε να ακούσει πνιχτά νιαουρίσματα. Αμέσως ζήτησε από τους πυροσβέστες να διακόψουν για λίγο την κατάσβεση ώστε να περιοριστεί ο καπνός και να μπορέσει να δει.

Όπως περιγράφει στο Newsbomb.gr, είδε ένα μικρό, σχεδόν νεογέννητο γατάκι, να παλεύει να επιζήσει, δίπλα από την εστία της φωτιάς. Τότε ο ίδιος έκανε, ότι θα έκανε και για οποιονδήποτε συνάνθρωπό του.

Μαζί με τη βοήθεια μιας κοπέλας, της Βιβής, που βρισκόταν εκεί και είχε γνώσεις πρώτων βοηθειών, έκαναν… κάρπα στο γατάκι. Μαλάξεις στην κοιλιά του και παροχή οξυγόνου -με το γνωστό «φιλί της ζωής», μόνο που αυτό δόθηκε σε ένα μικρό… τετράποδο.

«Έλα θα ζήσεις, σε παρακαλώ, ζήσε», ακούγεται να λέει η Βιβή, ενώ δίνει το «φιλί» στο γατάκι.

gataki-2.jpg

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο, το οποίο τράβηξε το συνεργείο του OPEN, η Ευλαμπία Ρέβη και ο Κώστας Χατζηαναστασίου, που κάλυπταν τα γεγονότα στο σημείο.

Το κάρπα έπιασε! Το γατάκι γλίτωσε. Ο Νίκος το έβαλε στο ΙΧ του, έβαλε τέρμα το air condition για να το ανακουφίσει από τις υψηλές θερμοκρασίες, και στη συνέχεια το παρέδωσε από τη Humanity Greece, στη φιλοζωική οργάνωση Dogs Voice. Το γατάκι δίνεται για υιοθεσία.

«Το θέμα είναι, αντί να είμαστε οι κριτές του πληκτρολογίου, να κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε την πατρίδα μας και τον συνάνθρωπό μας. Για αυτό, όταν υπάρχουν τέτοιες ανάγκες, η ομάδα που έχουμε συστήσει οι έφεδροι καταδρομείς, πηγαίνουμε στο πεδίο και με τη συνεργασία της πυροσβεστικής, επιχειρούμε», εξηγεί ο Νίκος Κωνσταντακόπουλος, που βρισκόταν στα μέτωπα από την πρώτη ώρα, στον Βαρνάβα.

454763911_10229075166577952_7167310660192352089_n.jpg

«Είμαστε λίγοι, αλλά είμαστε… πολλοί», προσθέτει με νόημα. «Θα υιοθετούσα εγώ το γατάκι, αλλά έχω άλλο στο σπίτι και θα είναι δύσκολο. Όποιος ενδιαφέρεται, να επικοινωνήσει με τη φιλοζωική», καταλήγει.

newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.