Ιός Δυτικού Νείλου: Δύο νέα κρούσματα – Ένας 68χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Δύο είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στη Ροδόπη εκ των οποίων ένας 68χρονος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Κώστας Βενετίδης, μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και έκανε λόγο για προσπάθεια της Περιφέρειας με ψεκασμούς προνυμφοκτονίες και ακμαιοκτονίες, μια και έλαβε την άδεια να προβεί σε ακμαιοκτονίες, χωρίς να καταγραφεί κρούσμα του συγκεκριμένου ιού, να κρατήσει χαμηλό τον αριθμό των νοσήσεων.

«Αν και λόγω της ανομβρίας έχουν εξαφανιστεί οι υδάτινες επιφάνειες, ωστόσο προκύπτουν νέες εστίες, όπως τα ποτάμια που στερεύουν, τα ρέματα που δεν κυλούν και παρουσιάζουν στασιμότητα. Στις νέες εστίες να προστεθούν και οι βόθροι χωρίς σίτα που εντοπίζουμε σε σπίτια, όπως σε αυτού του ανθρώπου στη Ροδόπη, που βρέθηκε θετικός στον ιό», υπογράμμισε ο κ. Βενετίδης.

Επιπλέον κάλεσε τους πολίτες να φροντίζουν να μην αφήνουν ακάλυπτους βόθρους, ή και άλλες υδάτινες επιφάνειες από τις οποίες μπορούν να εκκολαφθούν κουνούπια.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα σε άλλες περιοχές, όπου μπορεί να ξεσπάσει ίσως και επιδημία του ιού του δυτικού Νείλου στον Ελλαδικό χώρο και η προσπάθειά μας εδώ είναι όπου ανευρεθεί ο ιός από τους ελέγχους που γίνονται, μέσω παγίδων και κλωβών με κοτόπουλα σε όλη την ΑΜ-Θ να διενεργούνται εκ νέου ψεκασμοί», τόνισε, καταλήγοντας, ο κ. Βενετίδης.

enikos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.