Καρδιολόγος κρίθηκε ένοχος για σεξουαλικές επιθέσεις – Νάρκωνε πρώτα τα θύματά που γνώριζε σε dating apps

Ένοχος κρίθηκε ένας καρδιολόγος στο Ντένβερ που κατηγορούνταν ότι νάρκωσε και βίασε γυναίκες που γνώρισε σε διαδικτυακούς ιστότοπους γνωριμιών.

Ο Stephen Matthews, 36 ετών, δικάζεται τις τελευταίες εβδομάδες και είναι αντιμέτωπος με 38 κατηγορίες, όλες εκ των οποίων είναι κακουργήματα. Παρά το γεγονός ότι δήλωσε αθώος τον Οκτώβριο του 2023, ο Matthews κρίθηκε ένοχος σχεδόν για όλες τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που είχαν ασκηθεί εναντίον του από ένορκους στο Ντένβερ την Τρίτη.

Ο καρδιολόγος από το Ντένβερ συναντούσε γυναίκες στο Διαδίκτυο, μέσω εφαρμογών γνωριμιών και αφού τις νάρκωνε, τους επιτίθετο σεξουαλικά. Κατηγορήθηκε ότι νάρκωσε 11 από τα θύματά του και για σεξουαλική επίθεση σε εννέα από αυτά. Ο Matthews κατέρρευσε στο δικαστήριο την Τρίτη, καθώς ο δικαστής διάβασε τις δεκάδες ετυμηγορίες ενοχής.

Ο πρώην γιατρός παρέμεινε υπό κράτηση στις φυλακές του Ντένβερ με εγγύηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων από τη σύλληψή του τον Μάρτιο του 2023. Αντιμετωπίζει τουλάχιστον πέντε χρόνια φυλάκιση – και μέγιστη ποινή 25 ετών. Η ποινή του θα ανακοινωθεί στις 25 Οκτωβρίου. Οι εισαγγελείς τόνισαν στην τελευταία τους εισήγηση την περασμένη εβδομάδα ότι οι αφηγήσεις των θυμάτων ήταν παρόμοιες για το τι συνέβη. Οι γυναίκες είπαν ότι γνώρισαν τον Matthews μέσω διαδικτυακών εφαρμογών γνωριμιών, όπως το Hinge και το Tinder. Οι υποθέσεις αφορούν χρονολογικά στην περίοδο από το 2019 μέχρι τις αρχές του 2023. Είχαν την εντύπωση ότι έπιναν ποτά με τον καρδιολόγο, αλλά στη συνέχεια έχασαν κάθε μνήμη του τι συνέβη – και ξύπνησαν πιστεύοντας ότι είχαν ναρκωθεί και υποστεί σεξουαλική επίθεση, σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μετά την απόφαση της Τρίτης – ένα από τα θύματα είπε στο CBS: «Μια ετυμηγορία δεν αλλάζει αυτό που σου συνέβη. Υπάρχουν δια βίου σωματικά και συναισθηματικά πράγματα με τα οποία θα αντιμετωπίζω ως αποτέλεσμα αυτού που μου συνέβη. Νομίζω ότι δεν λυπάται για αυτό που έκανε. Νομίζω ότι λυπάται που τον έπιασαν». «Μας αφαίρεσε χρόνια από τη ζωή», είπε άλλο από τα θύματά του.

Πως δρούσε ο 36χρονος καρδιολόγος

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν επίσης ότι ο Matthews ακολουθούσε στρατηγική στον εντοπισμό των στόχων του – καθώς συναντούσε τις γυναίκε σε τοποθεσίες κοντά στο σπίτι του και μετά τις προσκαλούσε σε αυτό. «Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πρόκειται για μια προφανή, προφανή περίπτωση ενός άνδρα που αισθάνεται ότι δικαιούται να διαπράξει εγκλήματα κατά των γυναικών για δικό του όφελος, κλέβοντάς τους τη μνήμη, στερώντας τους τη σωματική αυτονομία και βλάπτοντας τις αναμνήσεις τους», είπε.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι η υπόθεση περιελάμβανε πολλές ασυνεπείς ιστορίες από τα φερόμενα θύματα – χωρίς καμία απόδειξη.

Ο Stephen J. Burg, που εκπροσώπησε δεκάδες φερόμενα θύματα του Matthews, είπε ότι οι ιστορίες των θυμάτων ήταν όλες πολύ παρόμοιες: «Έχτιζε εμπιστοσύνη και μετά τις έβαζε να πιουν ένα ποτό, συνήθως κοντά στο σπίτι του, και τις νάρκωνε με αυτό το ποτό. Θα ήταν πολύ, πολύ εξασθενημένες και δεν ήξεραν τι συνέβαινε. Και θα τους επιτίθετο σεξουαλικά. Ήταν πολύ έξυπνος και ικανός να οικοδομήσει εμπιστοσύνη. Έλεγε “Ας συναντηθούμε σε δημόσιο χώρο” και μιλούσε για τον σκύλο του και στη συνέχεια το χρησιμοποιούσε συχνά ως δικαιολογία για να επιστρέψει στο σπίτι ή το διαμέρισμά του».

iefimerida.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.