Καλέντζι: «Μόνοι μας σώσαμε το χωριό μας, χωρίς καμία κρατική βοήθεια»

Ανακοίνωση με αιχμές για την ολιγωρία των κρατικών αρχών και την μη παροχή βοήθειας όσο καιγόταν το Καλέντζι, εξέδωσε ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος «Ο Κοκκινόβραχος».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου έχουν περάσει οι πρώτες 24 ώρες από την καταστροφική πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα Αττικής και κατέφτασε γρήγορα στο χωριό μας (Καλέντζι Αττικής).

Το χωριό μας δυστυχώς αφέθηκε στη μοίρα των ανέμων χωρίς καμία κρατική βοήθεια. Τα σπίτια του οικισμού μας καθώς και το μεγαλύτερο οικιστικό κομμάτι παρέμεινε ασφαλές χάριν των άοκνων και φιλότιμων προσπαθειών των κατοίκων τηε περιοχής που με το πυροσβεστικό όχημα του χωριού (τύπου Nevara 4×4) και ένα πυροσβεστικό όχημα υπερέβαλαν εαυτούς για να γλυτώσουν τα σπίτια των συγχωριανών μας.

Ο οικισμός σώθηκε με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Δυστυχώς το μεγαλύτερο μέρος του δάσους έχει καεί ο σύλλογος μας είναι εδώ για να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ξανακάνουμε πράσινο και κατάφυτο το χωριό μας.

Κλείνοντας οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές και κατοίκους του χωριού για την υπεράνθρωπη προσπάθεια και αφήνουμε ένα τεράστιο ερωτηματικό για την ολιγωρία που έδειξαν οι αρχές προς τον τόπο μας».

marathonpress.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.