Η συμβολή των Ελλήνων Τσιγγάνων στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, στο Πάτημα Χαλανδρίου και στον Γέρακα

Ο Σύλλογος “Νέοι ορίζοντες Ελλήνων Ρομά” θα ήθελε να γνωστοποιήσει τη σημαντική συμβολή των Ελλήνων Τσιγγάνων του Γέρακα (εντός και εκτός καταυλισμού), των Τσιγγάνων στο Πάτημα Χαλανδρίου αλλά και την πολύτιμη βοήθεια των Τσιγγάνων του καταυλισμού του Νομισματοκοπείου, στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Δευτέρα 12/08/2024. Η φωτιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα καίει ανελέητα την Βορειανατολική Αττική. Με την φορά του ανέμου και τις γενικότερες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, η φωτιά φτάνει στο Πεντελικό όρος και κατεβαίνει μέχρι το Πάτημα Χαλανδρίου και τον Γέρακα Αττικής, σε περιοχές που κατοικούν Έλληνες Τσιγγάνοι πολίτες, απειλώντας τα σπίτια μας και καίγοντας ολοσχερώς τις κατοικίες δύο οικογενειών.

Τουλάχιστον 60 Έλληνες Τσιγγάνοι με αυτοθυσία, αυταπάρνηση και αλτρουισμό, αψήφησαν τον κίνδυνο και συνέβαλαν από κοινού με τους γείτονες εθελοντές, τους πυροσβέστες και την Πολιτική Προστασία στην πολύωρη προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στο Πάτημα Χαλανδρίου και στον Γέρακα.

Ως Σύλλογος εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στους εθελοντές και όσους συνέβαλαν ουσιαστικά σ’ αυτή τη δύσκολη μάχη με τις φλόγες. Όλοι μαζί μπορούμε να κατακτήσουμε μια καλύτερη ζωή, όλοι ενωμένοι μπορούμε ξεπεράσουμε τις αντίξοες καταστάσεις.

Τέλος, ως εκπρόσωποι των Ελλήνων Τσιγγάνων, δηλώνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας, αλληλοβοήθεια, κοινωνική ενσυναίσθηση και ανθρωπιά. Ήδη έχουμε προχωρήσει στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τις δύο, άστεγες πλέον, οικογένειες και είμαστε διαθέσιμοι με όλες μας τις δυνάμεις να βοηθήσουμε, ώστε να καλυφθούν κατά το δυνατόν οι άμεσες ανάγκες των πυρόπληκτων.

Με εκτίμηση,
το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου “Νέοι ορίζοντες Ελλήνων Ρομά

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.