Πανώλη αιγοπροβάτων: Έρχονται αποφάσεις για άρση των περιορισμών

Σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για την πανώλη προχωρούν οι Αρχές, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο Alpha. Οι εξελίξεις «τρέχουν» για τον κρίσιμο πρωτογενή τομέα της χώρας μας και τη συγκεκριμένη απόφαση περιμένουν πάρα πολύ καιρό οι κτηνοτρόφοι.

Σήμερα, αναμένεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ανακοινώσει μερική άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί, αλλά όχι σε όλες τις περιοχές.

Ειδικότερα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η απαγόρευση θα παραμείνει μόνο στις ζώνες επιτήρησης και προστασίας. Δηλαδή, θα συνεχίσει να υφίσταται απαγόρευση σε 20 ζώνες των 10 χιλιομέτρων, σε συνολικά 200 χιλιόμετρα. Πρόκειται για πολύ μικρότερη έκταση σε σχέση με ολόκληρη την επικράτεια.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι άρση των περιορισμών αναμένεται να γίνει και Ήπειρο και Κρήτη, αλλά σε κάθε περίπτωση, οριστικές λεπτομέρειες θα δοθούν σήμερα το μεσημέρι.

Η απαγόρευση περιελάμβανε τη μεταφορά, τη μετακίνηση, την πάχυνση, την αναπαραγωγή και τη σφαγή αιγοπροβάτων. Επί της ουσίας θα αρχίσουν να λειτουργούν και πάλι τα σφαγεία και έτσι θα αρχίσουν να προμηθεύονται ξανά αιγοπρόβατα τα κρεοπωλεία.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.