Συναγερμός για τη λειψυδρία στην Ελλάδα – Στερεύουν από νερό πολλές περιοχές

Η παρατεταμένη ζέστη και η έλλειψη βροχοπτώσεων φέτος το καλοκαίρι έχουν επιδεινώσει τη λειψυδρία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με τους δήμους να παίρνουν ο ένας μετά τον άλλον μέτρα σε ένα «ντόμινο» αφύπνισης.

Ο δήμαρχος Πολυγύρου Θεσσαλονίκης Γεώργιος Εμμανουήλ μίλησε για το πρόβλημα στο MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ, και σχετικά με την πρωτοβουλία του δήμου να καλέσει τους επισκέπτες και τουρίστες σε λελογισμένη χρήση του νερού.

«Στον δήμο Πολυγύρου είμαστε στο ζενίθ της τουριστικής και καλλιεργητικής περιόδου», είπε στην εκπομπή.

Τουρισμός και καλλιέργειες επιτείνουν τη λειψυδρία

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Πολυγύρου, «Η πράσινη ελιά είναι κινητήριος μοχλός της οικονομίας της Χαλκιδικής, ταυτόχρονα και ο τουρισμός».

«Οπότε αυτή τη στιγμή είμαστε στα μέγιστα των επισκεπτών, και έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο αρκετοί επισκέπτες να κάνουν κατάχρηση του νερού, ποτίζοντας, πλένοντας τις αυλές τους, τα αυτοκίνητά τους».

«Είμαστε σε μία εποχή που έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα με τη λειψυδρία, καθώς δεν έχει βρέξει όλο το προηγούμενο διάστημα. Φέτος οι βροχές ήταν οι μισές από όυτι πέρυσι», πρόσθεσε.

«Κάνουμε εκκλήσεις στους επισκέπτες μας να χρησιμοποιούν το νερό λελογισμένα και αποκλειστικά για τις προσωπικές τους ανάγκες», είπε ακόμα.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε επίσης πως δεν έχουν ακόμα προχωρήσει σε αναγκαστικές διακοπές νερού, αν και η έλλειψή του προκαλεί κατά κόρον προβλήματα σε περιοχές, που βιώνουν πολλή χαμηλή πίεση στην υδροδότηση.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.