Κορονοϊός: 35 νέοι θάνατοι και 817 εισαγωγές στα νοσοκομεία

Αμείωτη παραμένει η θετικότητα του κορονοϊού την εβδομάδα από 5 έως 11 Αυγούστου, σε σχέση με την προηγούμενη, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ.

Τριάντα πέντε ήταν οι θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός των θανάτων τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 39.

Οι νέες εισαγωγές έφτασαν τις 817, παρουσιάζοντας μικρή μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 803.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ήταν εννέα, ενώ ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 12. Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 20.

Το επικρατούν στέλεχος κατά τις τελευταίες εβδομάδες είναι το ΒΑ.2.86 που φέρει έστω μία από τις μεταλλάξεις F456L και R346T. Σημειώνεται ότι η κατηγορία αυτή παραλλαγμένων στελεχών δεν έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσου.

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε μείωση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 σε τρείς από τις εννέα περιοχές που ελέγχθηκαν και αύξηση επίσης σε τρεις. Σταθεροποίηση καταγράφηκε σε τρεις περιοχές.

Ο ΕΟΔΥ συστήνει στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα) τη σχολαστική τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά των λοιμώξεων του αναπνευστικού και την έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής συμβουλής επί συμπτωμάτων, προκειμένου να χορηγείται έγκαιρα θεραπεία. Παράλληλα συστήνεται στο γενικό πληθυσμό, επί παρουσία συμπτωμάτων λοίμωξης αναπνευστικού, ο περιορισμός των επαφών με άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.

Κατά τα άλλα, ο αριθμός κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής ανεξαρτήτως παθογόνου, ανά 1.000 επισκέψεις παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, όπως και σοβαρής Οξείας Λοίμωξης Αναπνευστικού – SARI, ενώ κανένα νέο κρούσμα γρίπης ή αναπνευστικού συγκυτιακού ιού-RSV δεν ανευρέθηκε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.