Μαραθώνας: Υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων & των πλημμυρών οι πυρόπληκτοι

Μαραθώνας ώρα μηδέν. Οι κάτοικοι επιστρέφουν στα κατεστραμμένα σπίτια τους και αντικρίζουν τον όλεθρο.

Η μόλις πριν μία εβδομάδα καταπράσινη περιοχή, πλέον θυμίζει σεληνιακό τοπίο, με την πύρινη λαίλαπα να κατακαίει έναν από τους λίγους πνεύμονες οξυγόνου που είχαν απομείνει στην Αττική.

Κάποιοι θρηνούν σπίτια, άλλοι επιχειρήσεις και κόπους μιας ζωής. Ξεσπούν που αφέθηκαν αβοήθητοι και χωρίς νερό την ώρα της πυρκαγιάς.

Πλέον, ο φόβος των κατοίκων, μετά τις αναζωπυρώσεις, μετατοπίζεται στις πλημμύρες που ενδέχεται να έρθουν με τις πρώτες βροχές, ζητώντας καθαρισμό ρεμάτων και κατά προτεραιότητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα.

Πλιάτσικο στα καμένα

Την στιγμή που οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών αγωνιούν για την επόμενη ημέρα, ορισμένοι, χωρίς καμία αίσθηση κοινωνικής συνείδησης και αξιοπρέπειας, τους δίνουν τη χαριστική βολή, κάνοντας πλιάτσικο στις καμένες περιουσίες τους στη βορειοανατολική Αττική.

Ήδη, η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε μία σύλληψη και 17 προσαγωγές ατόμων από την περιοχή της Πεντέλης.

Λόγω της κατάστασης έχει δοθεί εντολή σε αστυνομικές δυνάμεις να πραγματοποιούν συνεχείς και αυστηρές περιπολίες σε άτομα που δεν έχουν κανέναν λόγο να κυκλοφορούν στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι καταγραφές των ζημιών σε σπίτια και επιχειρήσεις που καταστράφηκαν, από ειδικά κλιμάκια της ΓΓ Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής.

Την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα, σε σύσκεψη του πρωθυπουργού στην Πεντέλη με τους αρμόδιους υπουργούς και τους δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν, θα γίνει συζήτηση με βάση τα ευρήματα των αυτοψιών για την αποκατάσταση των πληγέντων.

Την απόφαση αυτήν του πρωθυπουργού σχολίασε δηκτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πάει στα καμένα. Όχι τώρα, την επόμενη Τρίτη. Δέκα μέρες μετά την πρωτοφανή καταστροφή. Να προλάβει η προπαγάνδα να βρει λίγο πράσινο που απέμεινε».

«Είναι λογικό να αναρωτιέται κάτι τέτοιο ένας πολιτικός αρχηγός που αντιλαμβάνεται μια επίσκεψη ως αφορμή για φωτογραφία ή βίντεο και εν γένει τον ρόλο του ως περιφερόμενου influencer», ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, λέγοντας:

«Ο κ. Μητσοτάκης, να το πω πολύ απλά, είναι πρωταθλητής στην αλαζονεία. Έχουμε δει πάρα πολλούς πρωθυπουργούς που έχουν περάσει από τη χώρα. Πολλές φορές κάνει δηλώσεις οι οποίες είναι αμετροεπείς».

Σημειώνεται ότι από τις αυτοψίες που έχουν γίνει στις πυρόπληκτες περιοχές, 104 οικίες έχουν κριθεί είτε «κόκκινες» είτε «κίτρινες», δηλαδή ακατάλληλες προς χρήση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.