Πέθανε ο αρεοπαγίτης ε.τ. Γεώργιος Χριστόφιλος

Δύσκολες ώρες για την πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου, καθώς πέθανε το Σάββατο (17/8) ο σύζυγος της αρεοπαγίτης ε.τ., Γεώργιος Χριστόφιλος, σε ηλικία 87 ετών.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση της οικογένειας τονίζεται: «Ο Γεώργιος Χριστόφιλος υπήρξε από τους διακεκριμένους δικαστές της πατρίδας μας, με σπουδαία επιστημονική κατάρτιση, καθώς και με γενικότερη ακαδημαϊκή μόρφωση, κατά γενική αναγνώριση, από όλο το νομικό κόσμο. Ήταν παντρεμένος με την πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά: τον Περικλή (φιλόλογος), τον Σπυρίδωνα (δικηγόρος) και τη Μαγδαληνή – Αναστασία (φαρμακοποιός). Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή θα τελεσθούν τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024, ώρα 11:30 π.μ. στην ιδιαιτέρα πατρίδα του, Χριστοφιλέικα Μεσσηνίας».

Ποιος ήταν ο Γεώργιος Χριστόφιλος

Ο Γεώργιος Χριστόφιλος γεννήθηκε το 1937 στα Χριστοφιλέικα Μεσσηνίας. Ήταν πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εισήλθε στο Δικαστικό Σώμα το έτος 1962 και υπηρέτησε τη Δικαιοσύνη επί 42 έτη, μέχρι τη συνταξιοδότησή του, το έτος 2003.

Ανήλθε ευδοκίμως όλους τους βαθμούς της ιεραρχίας μέχρι τον βαθμό του Αρεοπαγίτη. Στον πρώτο βαθμό υπηρέτησε στα Πρωτοδικεία Αθηνών, Καρδίτσας, Μυτιλήνης, Ηρακλείου και Ρόδου και στον δεύτερο βαθμό στα Εφετεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά και στη συνέχεια στον Άρειο Πάγο.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.