Ποδηλατόδρομος θα ενώνει το Μοσχάτο με την Βουλιαγμένη

Θα φθάνει μέχρι και το Δημαρχείο Βούλας

Το όραμα για ένα ενιαίο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, όπου οι πολίτες θα μπορούν να απολαμβάνουν τον περίπατο τους ή να κάνουν βόλτα με το ποδήλατο τους, αποκτά σάρκα και οστά. Ειδικότερα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Ιουλίου στον Άλιμο, υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Αθηναϊκή Ριβιέρα, Αστικός Περίπατος» από τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο νέος πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος συνολικού μήκους 18 χιλιομέτρων θα ενώνει την Αθηναϊκή Ριβιέρα από το Μοσχάτο μέχρι και το Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μέσα από έναν ενιαίο περίπατο, αίροντας τους μέχρι σήμερα κατακερματισμούς και περιορισμούς στην προσβασιμότητα. Η Περιφέρεια Αττικής θα υλοποιήσει τα 11,9 χιλιόμετρα της διαδρομής, καθώς τα υπόλοιπα εντάσσονται σε επιμέρους αστικές αναπλάσεις ή ιδιωτικά και δημοτικά έργα. Το μέτωπο θα διασχίζει πέντε παραλιακούς Δήμους: Παλαιό Φάληρο, Άλιμος, Ελληνικό-Αργυρούπολη, Γλυφάδα και Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη.

Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός ποιοτικού, λειτουργικού και αισθητικού άξονα, που θα προωθεί τη βιώσιμη κινητικότητα με την ευρύτερη αξιοποίηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης, η διευκόλυνση και η προστασία της κίνησης των πεζών και των ποδηλατών με την εφαρμογή κατάλληλων κυκλοφοριακών παρεμβάσεων, η βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ., η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, η μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων και ο περιορισμός του θορύβου.

Επίσης, θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα, μέσα από την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, θα επιτευχθεί η προστασία, ανάδειξη και προβολή της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής και τέλος θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία των πόλεων που θα διαπερνά ο ποδηλατόδρομος. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες, το έργο θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2025.

Στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το έργο θα ξεκινήσει από το ΠΙΚΠΑ Βούλας και θα τερματίσει στο Δημαρχείο των 3Β και θα είναι μήκους 2.646 μέτρων. Ο ποδηλατόδρομος που θα είναι έτοιμος στην πόλη σε περίπου 1,5 χρόνο θα ενοποιηθεί με τα έργα των ολοκληρωμένων παρεμβάσεων αναβάθμισης ποδηλατοδρόμων και πεζοδρομίων στις οδούς Β. Παύλου στη Βούλα, Ακτής και Ηλίου στο Καβούρι, τα οποία θα ξεκινήσουν σε λίγους μήνες.

Η Δημοτική Αρχή έχει σχεδιάζει να δημιουργήσει, μετά την επιτυχημένη πιλοτική διαπλάτυνση του πεζοδρομίου στις συνεχόμενες οδούς Ακτής και Ηλίου στο Καβούρι, ποδηλατόδρομο μήκους 1.270 μέτρων, που θα ενωθεί με τον ποδηλατόδρομο της λεωφόρου Βασιλέως Παύλου (μέσω της οδού Αυλώνος όπου θα τοποθετηθεί ειδικό φανάρι) ενώνοντας ποδηλατικά μια διαδρομή 3 χιλιομέτρων από το Ασκληπιείο Βούλας έως τον Λαιμό Βουλιαγμένης.

«Η προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, στην οποία το ποδήλατο αλλά και η ηλεκτροκίνηση κατέχουν εξέχουσα θέση στην πόλη μας και σε συνδυασμό με την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του παραλιακού μας μετώπου και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών είναι βασικές προτεραιότητες της διοίκησής μας», σημειώνει ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.