«Σικάγο» γίναμε: Διακινητής ναρκωτικών έδωσε εντολή να κάψουν το αμάξι αστυνομικού

«Πακέτο» με τον φερόμενο ηθικό αυτουργό, έναν 26χρονο Αλβανό που διαμένει και δραστηριοποιείται στην περιοχή της Χερσονήσου, οδηγείται ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών ο 27χρονος Ηρακλειώτης που συνελήφθη, όπως έγραψε το Cretalive.gr, ως φυσικός αυτουργός της διπλής εμπρηστικής επίθεσης σε βάρος αστυνομικού της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, τα ξημερώματα της 5ης Αυγούστου.

Χρειάστηκαν 12 ημέρες ώστε η Ασφάλεια Ηρακλείου σε στενή συνεργασία με τη Δίωξη Ναρκωτικών και το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να στείλουν το ΜΗΝΥΜΑ στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με όσα έχει γράψει το Cretalive τα στοιχεία σε βάρος του φυσικού αυτουργού, του ατόμου δηλαδή που έκαψε τα δύο οχήματα, είναι αδιάσειστα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την εμπλοκή του. Υπό το βάρος αυτών των στοιχείων, ο 27χρονος κατά την προανάκριση κατονόμασε ως ηθικό αυτουργό τον 26χρονο Αλβανό. Υποστηρίζει δηλαδή ότι ο άνθρωπος που του έδωσε εντολή να κάψει τα οχήματα του αστυνομικού είναι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός και ως αντάλλαγμα έλαβε αμοιβή 500 ευρώ.

Ο 26χρονος Αλβανός παραμένει «σφίγγα» ως προς τα όσα του αποδίδονται περί ηθικής αυτουργίας στον εμπρησμό κατά του αστυνομικού. Ωστόσο στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του, αστυνομικοί βρήκαν 100 γραμμάρια κοκαίνης, ποσότητα χασίς και ζυγαριά ακριβείας. Υπάρχει η πεποίθηση ότι ο 26χρονος Αλβανός ανήκει σε κύκλωμα που έχει δεχθεί κατ’ επανάληψη καίρια χτυπήματα από την ΕΛ.ΑΣ.

Πώς όμως φθάσαμε στην εξιχνίαση της υπόθεσης και μάλιστα τόσο γρήγορα;

Ο 27χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος απασχολεί συστηματικά τις Αρχές από την εφηβεία του, φέρεται τη μοιραία νύχτα να ενήργησε ως εξής:

-1ον εντόπισε στην οδό Μονής Γωνιάς, στο Ηράκλειο, μηχανή την οποία έκλεψε για να την χρησιμοποιήσει για την εκτέλεση του εμπρηστικού σχεδίου του.

-2ον μετέβη στη γειτονιά του αστυνομικού, στις Πατέλες, τσέκαρε ότι τα οχήματα της οικογένειας ήταν κανονικά σταθμευμένα σε ακάλυπτο χώρο

-3ον μετέβη στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης προκειμένου να κλέψει ποσότητα βενζίνης από άλλη μηχανή με σκοπό να την χρησιμοποιήσει ως εύφλεκτη ύλη για τον εμπρησμό

-4ον επέστρεψε στη γειτονιά του αστυνομικού και έβαλε φωτιά στα δύο οχήματα

Να σημειωθεί ότι ο δρόμος που εκδηλώθηκε ο εμπρησμός είναι στενός και πυκνοκατοικημένος με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό σε επίπεδο κινδύνου ακόμα και για ανθρώπινες ζωές.

Έχει ενδιαφέρον ότι το κλεμμένο μηχανάκι εντοπίστηκε στις 10 Αυγούστου σε λιόφυτο, σε παράδρομο κοντά στον οικισμό της Χερσονήσου και φυσικά εξερευνήθηκε εξονυχιστικά από αστυνομικούς της σήμανσης.

Ο 27χρονος, όπως αποκάλυψε το Cretalive, συνελήφθη το Σάββατο, κοντά στο σπίτι του, στην περιοχή του Κατσαμπά και μάλιστα η σύλληψη του ήταν επεισοδιακή καθώς αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει.

«Αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός»

Κατά την προανάκριση ο 27χρονος φέρεται να υπέδειξε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας τον 26χρονο Αλβανό ως ηθικό αυτουργό. Ισχυρίστηκε ότι κατά δική του παραγγελία έβαλε τη φωτιά και εισέπραξε 500 ευρώ αφού είχε ολοκληρωθεί η …αποστολή του. Και η σύλληψη του 26χρονου Αλβανού ήταν επεισοδιακή αφού στη θέα των αστυνομικών προσπάθησε να διαφύγει, ενώ φέρεται να τους επιτέθηκε.

Πηγή: Cretalive.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.